Møstings er en lille kunsthal smukt placeret ved Frederiksberg Have. Her kan du opleve skiftende udstillinger med samtidskunst.

Åbningstider
Møstings er pt. lukket mens vi nyindretter huset. Vi genåbner igen 7. januar 2022 med Nour Fogs udstilling “Skumfødt”
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg
69 13 80 90
moestings@frederiksbergmuseerne.dk
Social
A lazy image

Platform for samtidskunst

Møstings er en platform for dansk samtidskunst og moderne kunst, hvor kunstnere, der enten har en kunstnerisk uddannelse eller dokumenteret professionel erfaring med kunstnerisk arbejde, kan ansøge om at udstille. Ansøgninger behandles i forbindelse med det årlige Open Call.

I øjeblikket er huset lukket, mens vi nyindretter.

Vi genåbner den 7. januar 2022 med udstillingen ”Skumfødt” af Nour Fog.

Som kunsthal tilbyder Møstings alt andet end neutrale rammer. De smukke herskabelige 1800-tals stuer med højt til loftet, lysekroner og udsigt til Andebakkesøen og Frederiksberg Have er markante udstillingslokaler, som de udstillende kunstnere indtænker og forholder sig til i de fremtidige udstillinger.

Omgivelserne og den herskabelige sommerresidens fra starten af 1800-tallet vil fremadrettet spille en central rolle ift. både de kunstneriske greb og de besøgendes oplevelse. Det er derfor ønsket at ansøgere indtænker og forholder sig til de særlige rammer. Desuden opfordres kunstnere til at komme med bud på inddragende aktiviteter eller et arrangements- og formidlingsprogram som en integreret del af udstillingsoplevelsen.

A lazy image

Møstings historie

Møstings Hus blev opført i år 1800 og bærer navn efter den mest kendte ejer, Johan Sigismund Møsting (1759-1843). Møsting havde fra 1813 en fremtrædende stilling som finansminister og chef for rentekammeret i landets regering under Frederik Vl og blev fra 1814 medlem af Gehejmestatsrådet.

Møstings Hus stammer fra den tid, hvor Frederiksberg var det foretrukne sommeropholdssted for velhavende borgere og fremtrædende embedsmænd. Det var kongefamilien, der i sidste halvdel af 1700-tallet havde gjort Frederiksberg til sit private ferieparadis. Når foråret holdt sit indtog, satte endeløse rækker af bøndervogne kurs mod Frederiksberg Slot fra København, medbringende alt det et kongeligt hof behøvede for at kunne opretholde en passende levestandard. Knap 50 år senere fulgte landets spidser dette eksempel ved at opføre en række fornemme lystgårde på Frederiksberg.