Åbningstider
Tirsdag-fredag: kl. 11-18
Lørdag-søndag: kl. 11-17
Mandag: lukketFerielukket fra 22.12-5.1
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90
Image description
Møstings præsenterer

ÅRGANG 2023

Fra den 2.-21 december præsenterer Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne udstillingen ÅRGANG 2023 i kunsthallen Møstings. Her kan man opleve et markant felt af 15 nyuddannede billedkunstnere vise værker, der tematisk kredser om alt fra mytologi, identitet og erindring over popkultur, krop og landskab til intimitet, teknologi og materialitet.

A lazy image

Platform for samtidskunst

Møstings er en platform for dansk samtidskunst, hvor kunstnere, der enten har en kunstnerisk uddannelse eller dokumenteret professionel erfaring med kunstnerisk arbejde, kan ansøge om at udstille. Ansøgninger behandles i forbindelse med et årligt Open Call.

Som kunsthal, tilbyder Møstings alt andet end neutrale rammer. De smukke, herskabelige 1800-tals stuer med højt til loftet, lysekroner og udsigt til Andebakkesøen og Frederiksberg Have er markante og spiller en central rolle ift. både de kunstneriske greb og de besøgendes oplevelse.

A lazy image

Møstings’ historie

Møstings Hus blev opført i år 1800 og bærer navn efter den mest kendte ejer, Johan Sigismund Møsting (1759-1843). Møsting havde fra 1813 en fremtrædende stilling som finansminister og chef for rentekammeret i landets regering under Frederik Vl og blev fra 1814 medlem af Gehejmestatsrådet.

Møstings Hus stammer fra den tid, hvor Frederiksberg var det foretrukne sommeropholdssted for velhavende borgere og fremtrædende embedsmænd. Det var kongefamilien, der i sidste halvdel af 1700-tallet havde gjort Frederiksberg til sit private ferieparadis. Når foråret holdt sit indtog, satte endeløse rækker af bøndervogne kurs mod Frederiksberg Slot fra København, medbringende alt det et kongeligt hof behøvede for at kunne opretholde en passende levestandard. Knap 50 år senere fulgte landets spidser dette eksempel ved at opføre en række fornemme lystgårde på Frederiksberg.