Ledige stillinger

Udstillingsinspektør til Møstings og Cisternerne

Frederiksbergmuseerne leder efter en visionær og faglig stærk udstillingsinspektør.

Har du sans for at se hvilke udstillingsideer som kan forløse potentialer i vores unikke rammer og kan du omsætte både dine og andres ideer til handling og tage fat, der hvor det skal til. Trives du med at være på en mindre arbejdsplads, hvor vi selv forstår at løfte en meget bred vifte af opgaver. Så er det måske dig vi søger.

Sammen med direktøren og de to øvrige kunstfaglige medarbejdere skal du være med til at udvikle de kuratoriske og kunstfaglige linjer i både Cisternerne og Møstings Hus. Som udstillingsinspektør vil du blive en nøgleperson i den fortsatte udvikling af Frederiksbergmuseernes to utraditionelle kunsthaller.

Med sine stedspecifikke udstillinger har Cisternerne udviklet sig til en kunsthal med international bevågenhed. Alle udstillinger og arrangementer tager udgangspunkt i stedets arkitektur og særlige klima; bl.a. en luftfugtighed tæt på 100% og temperaturer ml. 4 og 16 grader. Derfor er det helt centralt at du, ud over en kunstfaglig forankring, også trives godt med at trække i den forede kedeldragt og arbejde fysisk med kunsten og alt det praktiske der knytter sig hertil!

I Møstings Hus arbejder vi tæt med kunstnerne om at realisere 4 udstillinger årligt med udgangspunkt i et open call. En af dine opgaver er i den sammenhæng at sikre et fagligt højt niveau, der samtidig henvender sig aktivt og inddragende til en bred målgruppe. Vi er lige nu i gang med en nyindretning og glæder os til at genåbne med udstillinger på førstesalen i januar 2022.

I begge kunsthaller skal du, i en tæt dialog med de enkelte kunstnere og dine fagkollegaer, være den drivende del af udviklingen og gennemførelsen af udstillinger og de tilhørende publikumsprogrammer. Du vil derudover skulle fundraise, varetage generel administration og projektledelse, samt kommunikationsopgaver.

Vi søger en kompetent kollega som:

– har en kandidatgrad inden for kunsthistorie, moderne kultur, visuel kultur eller lign.

– har min. 2 års konkret erfaring med kuratering, koordinering og afvikling af udstillinger og arrangementer.

– trives med en bred opgaveportefølje fra det strategiske til det praktiske.

– har indgående viden om samtidskunsten og et stort fagligt netværk og internationalt udsyn. Eftersom du vil blive en del af en større institution, er det herudover en fordel, hvis du har et bredt kendskab til de sidste 200 års kulturhistorie.

– Har erfaring med at samarbejde med kunstnere og forståelse for de processer, der ligger heri, bl.a. i samspillet mellem at varetage både -kunstnerens og institutionens formål og interesser.

– Er indstillet på også at arbejde på skæve tidspunkter

– Har stærke kompetencer inden for fundraising og dialog med fonde

– Er en god kommunikator i skrift og tale – på både dansk og engelsk og evner at tilpasse sig forskellige målgrupper.

– Er fleksibel og samarbejdsorienteret

– Er praktisk anlagt og ikke bange for at tage fat i hverken mikrofon eller kost.

– Er et stort organisatorisk talent, som kan holde hovedet koldt og humøret højt i travle situationer og er god til at finde kreative løsninger.

– Er en god projektleder som finder de rigtige løsninger, når budget skal tilpasses undervejs og udviser ansvarlighed for budgetstyring og budgettilpasning ift. opgaver.

Sidst, men ikke mindst, så forventer vi at du er udadvendt og imødekommende, og god til at samarbejde med mange forskellige fagligheder og personligheder.

Frederiksbergmuseerne er en selvejende institution, som ud over Cisternerne og Møstings består af museerne Bakkehuset og Storm. Museet for humor og Satire. Som del af Frederiksbergmuseerne vil der løbende være både administrative og formidlingsmæssige opgaver på tværs af organisationen, hvilket giver dig muligheden for at samarbejde med mange dedikerede og fagligt stærke kollegaer, der glæder sig til at gennemføre og udvikle projekter sammen med dig.

For yderligere spørgsmål kontakt direktør Astrid la Cour alc@frederiksbergmuseerne.dk tlf. 28 57 86 88.

Vi skal have din ansøgning med CV og andre relevante bilag (sendes i én samlet pdf) senest: 23. september 2021

Samtaler forventes afholdt i uge 39

Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en fast stilling på 37 timer ugentligt med forventet start 1. november eller snarest derefter

Løn efter aftale.