Om Frederiksbergmuseerne

Fra stjernefrø til klassikere og verdenskunstnere, fra fordybelse til et godt grin, fra grønne lyse vidder til mørke underjordiske dybder.

Frederiksbergmuseerne består af Storm, Bakkehuset, Møstings Hus og Cisternerne. Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Vi inviterer indenfor til kunst- og kulturoplevelser du ikke kan få andre steder. Hvert år er der en ny kunstudstilling i Cisternerne, hvor vi lover en sanselig totaloplevelse med kunstinstallationer i verdensklasse. Og i den lille smukke kunsthal Møstings, kan du opleve udstillinger med moderne kunst og samtidskunst.

Vi fortæller Danmarkshistorie gennem kunstens æstetiske, kritiske, humoristiske og perspektiverende vinkler. på Bakkehuset træder du ind i den danske guldalder som den så ud i starten af 1800-tallet, hvor H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger og mange flere kom her. På samme måde som i Kamma og Knud Lyne Rahbeks dagligstue for 200 år siden, summer Bakkehuset igen i dag af gode samtaler, kunst, litteratur, middage og meget andet. Og på Storm kan du fordybe dig i den danske tradition for humor og satire; fra Storm P., Liva Weel og Poul Henningsen, over Dirch Passer til Mick Øgendahl og Caspar Christensen. 

Historien opleves og indoptages allerbedst med alle sanser åbne. Derfor har vi i vores frokostrestaurant Orangeriet taget udgangspunkt i årstiderne og historien. Fra påske til september serveres luksus  smørrebrød – det bedste smørrebrød du kan få! Alt sammen inspireret af hvad der blev serveret i Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid. 

Samlet får du på Frederiksbergmuseerne en smukt varieret kunst-, kultur- og naturoplevelse for alle generationer, interesser og smagsløg. De store smukke parker tilbyder de pauser der skal til for at fordøje og krydre museumsoplevelsen; hvad enten det er legepladserne, en bådtur på kanalerne i Frederiksberg Have eller det at gå i Adam Oehlenschlägers fodspor gennem Søndermarken. Kort fortalt, så forbinder Frederiksbergmuseerne kunsten og kulturen på Frederiksberg – og åbner for nye møder og oplevelser på tværs af generationer. Ude, inde, i det grønne, i det mørke. Stop op, gå i dybden, gå videre – til den næste oplevelse, der venter, aldrig længere end en gåtur væk.

Frederiksbergmuseernes vison, mission og værdier

Vision

Vi vil være en markant kulturinstitution lokalt, nationalt og internationalt og en attraktiv samarbejdspartner for vidensinstitutioner, virksomheder og det enkelte individ.

Mission

Vi sætter individet og fællesskabet i fokus gennem kunstens mangfoldige udtryk og skaber unikke rammer for viden, dialog og deltagelse. Gennem en nysgerrig og inddragende tilgang til omverdenen skaber vi vedkommende og særegne kulturoplevelser.

Værdier

Autenticitet og nærvær

Vi dyrker det stedsspecifikke og autentiske og retter fokus på nærværet og det intime i kunst- og kulturoplevelserne.

Nysgerrighed og inddragelse

Vi er nysgerrige på den verden, der omgiver os, og inddrager den med dialog og gensidig læring

Viden og relevans

Vi er ambitiøse i vores arbejde med bevaring og formidling af kulturarven og søger her at gøre samspillet mellem fortid og nutid relevant og vedkommende.

Rummelighed og faglighed

Vi udfordrer og støtter hinanden og udøver socialt engagement og ansvarlighed. Vi værdsætter mangfoldighed og faglig spændvidde i såvel vores partnerskaber som i vores organisation.

Bestyrelse

Bestyrelsen for den selvejende insitution Frederiksbergmuseerne består af:

Christian Haveformand, udpeget af CBS
Lise Hækkerupnæstformand, udpeget af Frederiksberg Kommune
Nikolaj Bøgh, udpeget af Frederiksberg Kommune
Morten Jung, udpeget af Frederiksberg Kommune
Maria Eichhorn, udpeget af Frederiksberg Kommune
Jesper Troels Jensen, udpeget af Frederiksberg Erhverv
Peter Nørgaard-Larsen, udpeget af Statens Museum for Kunst
Julie Sommerlund, udpeget af Københavns Universitet
Ulrikka Gernes, udpeget af Danske Skønlitterære Forfattere

Årsberetning

Frederiksbergmuseernes årsberetning 2019 kan downloades her

Frederiksbergmuseernes årsberetning 2020 kan downloades her