Om Frederiksbergmuseerne

Fra stjernefrø til klassikere og verdenskunstnere, fra fordybelse til et godt grin, fra grønne lyse vidder til mørke underjordiske dybder.

Frederiksbergmuseerne består af STORM, Bakkehuset, Møstings og Cisternerne. Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker; Søndermarken og Frederiksberg Have.

Vi inviterer indenfor til kunst- og kulturoplevelser, du ikke kan få andre steder. Hvert år er der en ny kunstudstilling i Cisternerne, hvor vi lover en sanselig totaloplevelse med kunstinstallationer i verdensklasse. Og i den lille smukke kunsthal Møstings, kan du opleve udstillinger med moderne kunst og samtidskunst.

Vi fortæller Danmarkshistorie gennem kunstens æstetiske, kritiske, humoristiske og perspektiverende vinkler. På Bakkehuset træder du ind i den danske guldalder som den så ud i starten af 1800-tallet, hvor H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger og mange flere kom her. På samme måde som i Kamma og Knud Lyne Rahbeks dagligstue for 200 år siden, summer Bakkehuset igen i dag af gode samtaler, kunst, litteratur, middage og meget andet. Og på STORM kan du fordybe dig i den danske tradition for humor og satire; fra Storm P., Liva Weel og Poul Henningsen, over Dirch Passer til Mick Øgendahl og Casper Christensen. 

Historien opleves og indoptages allerbedst med alle sanser åbne. Derfor har vi i vores frokostrestaurant Orangeriet taget udgangspunkt i årstiderne og historien. Fra påske til september serveres der luksus smørrebrød – det bedste smørrebrød du kan få! Alt sammen inspireret af hvad der blev serveret i Kamma og Knud Lyne Rahbeks tid. 

Samlet får du hos Frederiksbergmuseerne en smukt varieret kunst-, kultur- og naturoplevelse for alle generationer, interesser og smagsløg. De store smukke parker tilbyder de pauser der skal til for at fordøje og krydre museumsoplevelsen; hvad enten det er legepladserne, en bådtur på kanalerne i Frederiksberg Have eller dét at gå i Adam Oehlenschlägers fodspor gennem Søndermarken. Kort fortalt, så forbinder Frederiksbergmuseerne kunsten og kulturen på Frederiksberg, og åbner for nye møder og oplevelser på tværs af generationer. Ude, inde, i det grønne, i det mørke. Stop op, gå i dybden, gå videre – til den næste oplevelse, der venter, aldrig længere end en gåtur væk.

Frederiksbergmuseernes vison, mission og værdier

Vision

Vi vil være en markant kulturinstitution lokalt, nationalt og internationalt og en værdifuld samarbejdspartner for vidensinstitutioner, virksomheder og det enkelte menneske

Mission

Vi sætter det enkelte menneske og fællesskabet i fokus gennem kunstens mangfoldige udtryk og skaber unikke rammer for viden, dialog og deltagelse. Gennem en nysgerrig og inddragende tilgang til omverdenen skaber vi vedkommende og særegne kulturoplevelser.

Værdier

Autenticitet og nærvær

Vi dyrker det stedsspecifikke og autentiske og retter fokus på nærværet og det intime i kunst- og kulturoplevelserne.

Nysgerrighed og inddragelse

Vi er nysgerrige på den verden, der omgiver os, og inddrager den med dialog og gensidig læring

Viden og relevans

Vi er ambitiøse i vores arbejde med bevaring og formidling af kulturarven og søger her at gøre samspillet mellem fortid og nutid relevant og vedkommende.

Rummelighed og faglighed

Vi udfordrer og støtter hinanden og udøver socialt engagement og ansvarlighed. Vi er værdifulde for mange og sætter til stadighed vores faglighed i spil i dialog med omverdenen.

Bestyrelse

Bestyrelsen for den selvejende institution Frederiksbergmuseerne består af:

Julie Sommerlund, bestyrelsesleder
Nadia Kløvedal Reich, vicebestyrelsesleder
Peter Nørgaard Larsen
Lise Korsgaard
Lotte Kofoed
Nikolaj Bøgh
Maria Eichhorn

Årsberetning

Frederiksbergmuseernes årsberetning 2019 kan downloades her
Frederiksbergmuseernes årsberetning 2020 kan downloades her
Frederiksbergmuseernes årsberetning 2021 kan downloades her
Frederiksbergmuseernes årsberetning 2022 kan downloades her

Hovedsponsor

Arbejdernes Landsbank