Nyheder

Pressekontakt
Kommunikationsansvarlig, Siw Aldershvile Nielsen
M: +45 92 15 35 76
E: san@frederiksbergmuseerne.dk

Billede og logobank

27.06.24

Frederiksbergmuseerne modtager 3,2 millioner til landsdækkende kultur- og sundhedsprojekt

Frederiksbergmuseerne har modtaget fuld støtte til et landsdækkende projekt, der skal bygge bro mellem kultur- og sundhedssektorerne for at styrke trivsel hos sårbare mennesker. Donationen på 3,2 millioner kroner fra Augustinus Fonden, TrygFonden og Susanna og Pouline Olesens Fond markerer et vigtigt skridt mod integrationen af kunst, kultur og mental sundhed.

Læs mere
Chiharu Shiota : Multiple Realitites

17.06.24

Man tager hvad man har! Når børn og voksne digter med H.C. Andersen

På den lille udstilling ’Man tager hvad man har! Når børn og voksne digter med H.C. Andersen’ vises det originale manuskript til eventyret ’I Børnestuen’. Her kan man se, hvordan H.C. Andersen har streget ud, ændret ord og sætninger og fundet på en ny titel. Eventyret ’I Børnestuen’ udkom let tilpasset 17. november 1865 som en del af samlingen Nye eventyr og historier. På det tidspunkt var Andersen 60 år gammel, men forskning har vist, at dele af eventyret kan spores tilbage til de tidligst bevarede tekster fra hans barndom.

Læs mere

29.05.24

Rune Bering: Net Works

Hen over sommeren præsenterer Rune Bering soloudstillingen ”Net Works” i Møstings.
Som den flertydige titel slår an, er udstillingens overordnede omdrejningspunkt de net og strukturer, der omgiver os socialt og digitalt. Titlen refererer også til udstillingens skulpturelle objekter af net i varierede formater, til sociale og kulturelle netværk samt til de digitale systemers nærmest invasive indvirkning på stort set alle aspekter af vores tilværelse.

Læs mere
Udstillingsåbning_Rune Bering_Møstings

15.04.24

Fortid og nutid forbindes i ny udstilling af Anette Harboe Flensburg på Bakkehuset 

I det historiske Bakkehuset, der var hjem for ægteparret Rahbek, blomstrede oplysningstidens idéer side om side med romantikkens naturfilosofi, mens hverdagslivet flettede sammen med kunstnerisk udfoldelse. Denne syntese viser sig ligeledes hos billedkunstneren Anette Harboe Flensburg. I særudstillingen Sten – Skelet – Silhuet   udfolder sig en fintfølende udveksling mellem kunstner og Bakkehuset.   

Læs mere

19.03.24

Niels Pugholm: Endnu en undergang

I Niels Pugholms soloudstilling i Møstings udfoldes en dramaturgi over undergangsmytens cyklus. Med udgangspunkt i reliefskitser, antikke søjler, klassiske vaser, husets nyklassicistiske stil og egne keramiske eksperimenter bliver udstillingen ’Endnu en undergang’ en slags scenografi, hvor publikum bevæger sig gennem undergangsfortællingens forskellige stadier.

Læs mere

10.03.24

Taryn Simon: Start Again the Lament

Cisternerne præsenterer en omfattende lydinstallation af kunstneren Taryn Simon. Udstillingen ‘Start Again the Lament’ udforsker sorgens anatomi, forstået som de komplekse systemer, vi anvender til at håndtere dødens vilkår, samt hvordan vi sørger såvel kollektivt som individuelt. 

Læs mere

19.12.23

CHRISTINE CLEMMESEN: HANDED TO EYES /

På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstner Christine Clemmesen det komplekse forhold mellem fotografi, rum, og materiale. Clemmesen tager ikke fotografier; hun skaber dem på en måde, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad fotografiet indebærer.

Læs mere

07.12.23

HVAD DØGN /

Den dansk/indiske komponist og producer HVAD, også kendt som Hari Shankar Kishore, præsenterer HVAD DØGN - et 24-timers underjordisk lydritual i samarbejde med Strøm og Cisternerne. Dette unikke lydprojekt udforsker cirkulær tid, rum og lyd og er skabt gennem tre års arbejde med optagelser i Cisternernes kamre, hvor selve oplevelsen finder sted.

Læs mere

04.12.23

OPEN CALL MØSTINGS /

Møstings åbner op for ny ansøgningsrunde til udstillingsprogrammet 2025 og inviterer professionelle kunstnere til at byde ind med stedspecifikke udstillingsprojekter 

Læs mere

29.11.23

REKORDÅR I CISTERNERNE /

Et besøgstal på over 100.000 og endnu en anbefaling i New York Times! Udstillingsåret 2023 markerer sig som Cisternernes mest velbesøgte til dato, hvilket fejres med DJ og fri entré.

Læs mere