Nyheder

Pressekontakt
Kommunikationsmedarbejder, Sille Brethvad
M: +45 69 13 80 90
E: sbr@frederiksbergmuseerne.dk

Billede og logobank

13.09.22

NY UDSTILLING / MEN HVAD MÅ VI SÅ?

Med en ny særudstilling har STORM – museet for humor og satire fokus på den danske tradition for at skabe humoristisk kunst til børn. I udstillingen Men hvad må vi så? møder børnene og deres voksne en række kendte værker og figurer, men der er også plads til leg og en snak om, hvad der er sjovt.

Læs mere

05.09.22

K7 / FREDERIKSBERGMUSEERNE

Er du mellem 18-27 år gammel? Så kan du fra mandag d. 12. september til søndag d. 18. september 2022 få gratis adgang til mere end 160 museer og udstillingssteder over hele landet, heriblandt også STORM, Cisternerne og Bakkehuset.

Læs mere

09.08.22

NY UDSTILLING / GEORGE KOUTSOURIS: NATURE SYMPHONY

Med udstillingen Nature Symphony inviterer billedkunstner George Koutsouris publikum med ind i en totalinstallation, der med sine maskinelle skulpturer og poetiske lydunivers stiller spørgsmålstegn ved menneskets forhold til naturen og vores konstante behov for kontrol.

Læs mere

23.06.22

I STORM P. S FODSPOR & FORLYSTELSERNES FREDERIKSBERG /

Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på en lydvandring i Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P. fik skæld-ud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. Eller kom med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid.

Læs mere

14.06.22

ISELIN TOUBRO OG ROSALINDE MYNSTER / STYKKERNE STÅR

Med udstillingen Stykkerne står lader Iselin Toubro og Rosalinde Mynster teater, performance og billedkunst smelte sammen i en dragende filmisk installation, hvor publikum ledes fra scene til scene i et struktureret narrativt forløb.

Læs mere

07.06.22

Frederiksbergmuseerne og Art Week inviterer til anderledes kunstmøder /

Frederiksbergmuseerne og Art Week, festivalen for samtidskunst, inviterer igen i år til Art Morning i Bakkehuset; om kunst og naturvidenskab. Under Art Week inviteres der også til en altomsluttende performance i Cisternernes poetiske udstilling af kunstneren Chiharu Shiota.

Foto: Julia von Vietinghoff

Læs mere

31.05.22

The Frederiksberg Museums launches a gastronomic audio tour /

From June 2022, the Frederiksberg Museums offers an audio-guided gastronomic walk through the meadows of Søndermarken – from the darkness of Cisternerne to the idyll of Bakkehuset.
Listen to a poetic story, narrated by the Danish actress Ellen Hillingsø, while being guided through nature, history and cultural heritage with surprising taste experiences along the way.

Læs mere

23.05.22

Fordyb dig i vores helt nye podcasts – Find dem der, hvor du lytter til podcasts!

Læs mere

02.05.22

Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne indvie kunstrummet, Den nye hjørnestue på Bakkehuset /

Bakkehusets vigtigste kulturarv er de samtaler, som fandt sted for 200 år siden i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks berømte hjørnestue i husets stueetage. Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne nu indvie en nutidig spejling af Rahbek-parrets historiske hjørnestue i rummet lige ovenover.

Læs mere

20.04.22

Frederiksbergmuseerne ansætter Sidsel Risted Staun som formidlingschef /

Frederiksbergmuseerne har været i markant udvikling gennem en længere årrække. Med ansættelsen af Sidsel Risted Staun i en nyoprettet stilling som formidlingschef styrkes formidlingsområdet yderligere.

Læs mere

09.04.22

Frederiksbergmuseerne lancerer gastronomisk lydvandring /

Læs mere

07.04.22

CISTERNERNE PRESENTS / Chiharu Shiota Multiple Realities

Both time and gravity seem to be abolished in Chiharu Shiota’s comprehensive exhibition in Cisternerne, where the audience is led into a labyrinthine universe of sensuous installations and spatial displacements

Læs mere

01.04.22

NYT SAMARBEJDE MED DANSKE HANDICAPORGANISATIONER /

Læs mere

23.03.22

Mindful Museum / Hvor langsomt kan du se ?

Læs mere

22.03.22

Torgny Wilcke: Stuer 

Læs mere

03.03.22

Astrid la Cour modtager Carl Jacobsens Museums-mandslegat

Læs mere

15.02.22

Nye profiler til bestyrelsen for Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne har været under markant udvikling siden fusionen i 2013, hvor der er sket en femdobling af besøgstallet, særlig i kraft af Cisternernes succes.

Læs mere

09.02.22

FRA 13. MARTS PRÆSENTERER CISTERNERNE CHIHARU SHIOTA: MULTIPLE REALITIES

Både tid og tyngdekraft synes ophævet i den japanskfødte installationskunstner Chiharu Shiotas omfattende udstillingsprojekt i Cisternerne, hvor publikum ledes ind i et labyrintisk univers af sanselige installationer og rumlige forskydninger.

Læs mere

03.12.21

Møstings forener kunsten og husets æstetik i nye udstillingsrum

Når Møstings genåbner lige efter nytår, skal besøgende bevæge sig en etage op for at opleve udstillingerne i den lille kunsthal. Husets herskabelige førstesal bliver nemlig nu taget i brug som udstillingsrum. Nour Fog indvier lokalerne med udstillingen Skumfødt.

Læs mere

05.11.21

Ny udstilling trækker naturen ind i Bakkehuset

Billedkunstner Cecilia Westerberg binder sløjfe på sin egen og Kamma Rahbeks interesse for planter og natur i særudstillingen ”De overvintrende” i Bakkehuset.

Læs mere

30.09.21

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Hvad var morsomt midt i 1800-tallet? Har satiren nogensinde gået på listefødder? Hvad grinede vi af som børn, som teenagere, som voksne? Det får danskerne mulighed for at gå på opdagelse i, når Frederiksbergmuseerne åbner STORM – et museum for sjov, for alvor og for eftertænksomhed.

Læs mere

22.09.21

Årets Storm P. pris går til museumsinspektør Nikolaj Brandt

Med højt humør og i festligt lag uddelte Storm P. Museets Venner årets Storm P. Pris i museets hyggelige gårdhave.

Læs mere

08.09.21

Et fjerde kammer til Cisternerne

Hiroshi Sambuichi, den japanske stjernearkitekt bag Cisternernes 2017-udstilling The Water, har indgået et visionært samarbejde med Frederiksbergmuseerne om etableringen af et fjerde kammer til Cisternerne.

Læs mere

08.09.21

A fourth chamber for Cisternerne

Hiroshi Sambuichi, the Japanese star architect behind the 2017 exhibition at Cisternerne, The Water, has entered into a visionary partnership with Frederiksbergmuseerne about establishing a fourth chamber at Cisternerne.

Læs mere