Nyheder

Pressekontakt
Kommunikationsansvarlig, Siw Aldershvile Nielsen
M: +45 92 15 35 76
E: san@frederiksbergmuseerne.dk

Billede og logobank

31.08.23

UDSTILLINGSÅBNING: NIKOLINE LIV ANDERSEN / UTOPIA

Efteråret i Møstings byder på soloudstillingen UTOPIA af den danske billedkunstner og designer, Nikoline Liv Andersen. Udstillingen forener klassiske håndarbejdsteknikker i et univers, hvor menneske og natur vikler sig ind i hinanden. Det dunkle og fortættede blander sig med lyse og lette materialer og frembringer transitioner, der både er smukke og voldsomme, og hvor håb og fortvivlelse mødes.

Læs mere

18.08.23

Ny udstilling åbner et vindue til kunstnetværk i 1800-tallet

Bakkehusets særudstilling ’Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder’ fortæller historien om en bemærkelsesværdig kvinde i den tidlige guldalder, som levede et liv anderledes end det, mange af samtidens kvinder kunne drømme om. Friederike Brun rejste rundt i Europa og omgav sig med 1800-tallets største kunstnere og for første gang nogensinde udstilles en større samling af de unikke værker, hun samlede fra dem.

Læs mere

05.07.23

Årets 5 revytemaer

Revysæsonen løber afsted. De første revyer har spillet færdig, den sidste har haft premiere.  

Der har emner nok at tage af for revyforfatterne og kunstnerne: Inflation, krig, klima, regering over midten, en helligdag mindre, hænder på andres baller og så selvfølgelig den dramatiske lukning af en berømt butikskæde. Alt har været behandlet i revyerne. Alligevel har nogle emner haft større gennemslagskraft hos revyforfatterne end andre. STORMs museumsinspektør Rikke Rottensten giver sit bud på de fem mest markante trends og temaer for den danske revy i sommeren 2023.

Læs mere

30.06.23

Ny direktør til Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne har udnævnt Maria Gadegaard som ny museumsdirektør. Maria Gadegaard tiltræder stillingen d. 1. september 2023 og forlader sin nuværende stilling som direktør på Gl. Holtegaard.  

Læs mere

31.05.23

BIRK BJØRLO / I AM LOST TO THIS WORLD

Hen over sommeren præsenterer Møstings soloudstillingen I Am Lost to This World af billedkunstner Birk Bjørlo (f. 1986). Her blandes figurative tegninger, abstrakte malerier og skulpturer i et sprudlende virvar af hverdagsanekdoter, parafraser og almenmenneskelige problematikker.

Læs mere

31.05.23

FREDERIKSBERG - BYEN I BYEN

Ny historisk udstilling formidler et bredt udvalg af de bedste fortællinger om Frederiksbergs liv. Udstillingen FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN sætter fokus på Frederiksberg som moderne storby, hvor borgere, politikere, kunstnere og forbrydere på hver deres måde har sat aftryk og formet det Frederiksberg, der i dag eksisterer som en by i byen.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) åbner udstillingen fredag den 2. juni kl. 16 som en del af FRBDAGE.

Læs mere

01.05.23

10 steder du skal opleve på Frederiksberg

Vores ultra-lokale vært i Møstings, Olivia, guider dig her til nogle af hendes yndlings-spots på Frederiksberg. Så sæt en dag eller to af i weekenden, læs guiden og oplev byen som en lokal!

Læs mere
Frederiksberg_Top 10

07.04.23

Afskedsreception for Astrid la Cour

Frederiksbergmuseerne tager afsked med direktør Astrid la Cour, som siden 2015 har stået i spidsen for en fusion af Cisternerne, Møstings, Bakkehuset og STORM.

Læs mere

27.03.23

Frederiksbergmuseernes direktør bliver ny direktør for SMK

1. maj tiltræder Astrid la Cour som direktør for SMK. Hun har siden 2015 stået i spidsen for fusionen af Cisternerne, Møstings Hus, Bakkehuset, Storm P. Museet og Alhambra. De to sidstnævnte er nu et samlet museum for humor og satire; STORM.

Læs mere
Frederiksbergmuseerne_Astrid la Cour_foto Søren Rønholt

20.03.23

DET OBELSKE FAMILIEFOND STØTTER SAMTIDSKUNSTEN I MØSTINGS /

I flere årtier har kunsthallen Møstings fungeret som en platform for samtidskunst og en særegen kulturel oase midt i hovedstaden. Mange unge billedkunstnere har her haft deres første større soloudstilling, etablerede kunstnere fået muligheden for at gå nye veje, mens andre igen har opnået et fornyet fokus sent i deres karriere. Med en markant donation fra Det Obelske Familiefond bliver det nu muligt for kunsthallen at styrke formidlingsdelen samt vilkårene for udstillingsaktivitet.

Læs mere