Nyheder

Pressekontakt
Kommunikationsansvarlig, Siw Aldershvile Nielsen
M: +45 92 15 35 76
E: san@frederiksbergmuseerne.dk

Billede og logobank

20.03.23

DET OBELSKE FAMILIEFOND STØTTER SAMTIDSKUNSTEN I MØSTINGS /

I flere årtier har kunsthallen Møstings fungeret som en platform for samtidskunst og en særegen kulturel oase midt i hovedstaden. Mange unge billedkunstnere har her haft deres første større soloudstilling, etablerede kunstnere fået muligheden for at gå nye veje, mens andre igen har opnået et fornyet fokus sent i deres karriere. Med en markant donation fra Det Obelske Familiefond bliver det nu muligt for kunsthallen at styrke formidlingsdelen samt vilkårene for udstillingsaktivitet.

Læs mere

03.03.23

FILIP VEST / RESORT

Kunsthallen Møstings er forvandlet til et fiktivt badehotel, når kunstneren Filip Vest (f. 1995) indtager både inde- og uderum med soloudstillingen Resort.

Her præsenteres publikum for et surreelt ferieparadis, hvor der lige under den luksuriøse overflade lurer fortællinger om klimakrise, isolation, eskapisme og undergang.

Læs mere

02.03.23

Kan Slow Looking på museer hjælpe sårbare unge?

I løbet af 2023 vil unge psykiatribrugere bogstavelig talt stille skarpt på forskellige værker i Frederiksbergmuseernes udstillinger.

Læs mere

24.02.23

STORM og Holbæk kunsthøjskole i nyt samarbejde /

STORM – Museet for humor og satire og Kunsthøjskolen i Holbæk har indgået et nyt samarbejde, hvor eleverne på skolen i et nyt forløb, der støttes af Storm P. Museet Venner, vil arbejde med temaet "Storm P. og brugen af karikatur og satire i kunsten".

Læs mere

22.02.23

GUIDET FÆLLESLÆSNING OG MINDFULNESS FOR DEMENSRAMTE /

Vi er glade for at kunne tilbyde en unik mulighed for mennesker, der lever med demens i hjemmet: To guidede fælleslæsningsforløb for hjemmeboende demensramte, som er blevet muliggjort takket være støtte fra Alzheimerforeningen.

Læs mere

20.02.23

KIMSOOJA / WEAVING THE LIGHT

I 2023 indtager den sydkoreanske kunstner Kimsooja Cisternernes underjordiske kamre. Publikum inviteres ind i et illusorisk rum, hvori lys spaltes i alle regnbuens farver og forvandler det tidligere vandreservoir.

26. marts - 30. november 2023

Læs mere

01.02.23

UDSTILLINGSÅRET 2023 I MØSTINGS /

Året 2023 i Møstings byder på væsentlige udstillinger med alsidige arrangements- og formidlingsprogrammer tilknyttet. 

Læs mere

25.01.23

Hammerslag / En underfundig protest

Museet har erhvervet en vigtig tegning til STORMs samling, “Legitimationskortet” (1944) fra besættelsestiden. En underfundig protest med humoren som våben.

Læs mere

15.12.22

"12 Exhibitions to Visit in Copenhagen this Winter"

This winter, travelmag.com suggests visiting STORM, the museum for humor and satire, and the exhibition of Storm P.'s many drawings and paintings.

Læs mere

12.12.22

Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden 

7. januar – 19. marts 2023

På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer.

Læs mere

06.12.22

SLOW LOOKING DERHJEMME /

Du bruger i gennemsnit 3-30 sekunder på at se på et kunstværk. Men hvad sker der, hvis du i stedet bruger fem minutter, femten minutter eller en hel time?

Læs mere

05.12.22

JULENS HISTORIE - Børnenes juleeventyr

H.C. Andersen bliver med sine kendte og elskede eventyr den helt store formidler af julens traditioner. Hos ham er det ikke kun borgerskabets jul med gåsesteg, kaminild og julegaver i fokus, men også de fattiges jul.

Læs mere

05.12.22

JULENS HISTORIE / JULENS SANGE

Vi kender og elsker alle de klassiske af julens sange, men hvem stod egentligt bag og hvad er historien om deres opståen?

Læs mere

05.12.22

JULENS HISTORIE / DET FØRSTE JULETRÆ

Juletræet er om noget et symbol på borgerskabets jul i 1800-tallet. Traditionen med at pynte et grantræ indendørs breder sig fra 1800-tallets begyndelse, og i slutningen af århundredet er det nærmest blevet en fast integreret del af juleskikken i Danmark.

Læs mere

05.12.22

JULENS HISTORIE / DIGTERNE PÅ BAKKEHUSET

Vidste du at mange af de forfattere der kom på Bakkehuset igennem deres sange, digte og tekster var med til at forme julen, som vi kender den i dag?

Læs mere

01.12.22

KIMSOOJA / WEAVING THE LIGHT

Til marts indtager den sydkoreanske kunstner Kimsooja Cisternerne og forvandler det tidligere vandreservoir til et sakralt lyshav.

Læs mere

30.11.22

Humor-historisk sensation! /

Da DR2 i 2010 sendte programserien Landeplagen, som omhandlede forskellige store danske hits handlede afsnit 9 om ”Vuffeli-vov", hvor værten Jacob Riising gennemgik nummerets historie. En del af udsendelsen blev optaget på Storm P. Museet, og alle kræfter blev sat ind på at finde en specifik Storm P. tegning, så den kunne vises i udsendelsen, men uden held. Tegningen var ikke at finde.
Det er den nu!

Læs mere

24.11.22

5 TING DU SKAL OPLEVE PÅ FREDERIKSBERG I JULEN /

Julen er lige om hjørnet, og for at komme i den helt rigtige julestemning , er der her inspiration til 5 ting du kan opleve på Frederiksberg.

Læs mere

11.11.22

ÅRGANG 2022 – UDSTILLING I MØSTINGS /

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022.

Udstillingen i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer.
Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i.

Læs mere

08.11.22

NÅR HUMOREN RAMMER FØLELSERNE /

Den seneste uge har STORM i samarbejde med satiregruppen Platt-Form, Betty Nansen Teatret og Danmarks Underholdningsorkester præsenteret mere end 3000 elever for den danske revyhistorie i en ny udgave. På STORM har både revyviser og koncert samtidig åbnet for stærke og intense samtaler med eleverne om store emner som køn, seksualitet og religion.

Læs mere

03.11.22

REKORDÅR I CISTERNERNE / 

Siden foråret 2022 har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiotas forunderlige og drømmelignende totalinstallation Multiple Realities begejstret både nationale og internationale anmeldere og besøgende i Cisternernes omsluttende mørke. 

Læs mere

27.10.22

EN EVENTYRLIG START PÅ DECEMBER /

Julen er hjerternes fest – i hvert fald på Bakkehuset.
Inspireret af 1800-tallets jul inviterer vi indenfor til julehygge i de autentiske og stemningsfulde rammer, hvor man blandt andet kan opleve et forunderligt og fascinerende julelandskab skabt af fabelmageren Shane Brox.

Læs mere

12.10.22

OPEN CALL / MØSTINGS

Møstings åbner op for ny ansøgningsrunde til udstillingsprogrammet 2024 og inviterer professionelle kunstnere til at byde ind med stedspecifikke udstillingsprojekter. 

Læs mere

13.09.22

NY UDSTILLING / MEN HVAD MÅ VI SÅ?

Med en ny særudstilling har STORM – museet for humor og satire fokus på den danske tradition for at skabe humoristisk kunst til børn. I udstillingen Men hvad må vi så? møder børnene og deres voksne en række kendte værker og figurer, men der er også plads til leg og en snak om, hvad der er sjovt.

Læs mere

05.09.22

K7 / FREDERIKSBERGMUSEERNE

Er du mellem 18-27 år gammel? Så kan du fra mandag d. 12. september til søndag d. 18. september 2022 få gratis adgang til mere end 160 museer og udstillingssteder over hele landet, heriblandt også STORM, Cisternerne og Bakkehuset.

Læs mere

09.08.22

NY UDSTILLING / GEORGE KOUTSOURIS: NATURE SYMPHONY

Med udstillingen Nature Symphony inviterer billedkunstner George Koutsouris publikum med ind i en totalinstallation, der med sine maskinelle skulpturer og poetiske lydunivers stiller spørgsmålstegn ved menneskets forhold til naturen og vores konstante behov for kontrol.

Læs mere

23.06.22

I STORM P. S FODSPOR & FORLYSTELSERNES FREDERIKSBERG /

Tag med skuespiller og komiker Nikolaj Stokholm på en lydvandring i Storm P.s fodspor og hør fortællingen om dengang Storm P. fik skæld-ud af direktøren i ZOO for at kravle ind til pingvinerne. Eller kom med bag kulisserne på det tidligere ABC Teater, hvor man i datiden risikerede at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i hele to forskellige forestillinger på samme tid.

Læs mere

14.06.22

ISELIN TOUBRO OG ROSALINDE MYNSTER / STYKKERNE STÅR

Med udstillingen Stykkerne står lader Iselin Toubro og Rosalinde Mynster teater, performance og billedkunst smelte sammen i en dragende filmisk installation, hvor publikum ledes fra scene til scene i et struktureret narrativt forløb.

Læs mere

07.06.22

Frederiksbergmuseerne og Art Week inviterer til anderledes kunstmøder /

Frederiksbergmuseerne og Art Week, festivalen for samtidskunst, inviterer igen i år til Art Morning i Bakkehuset; om kunst og naturvidenskab. Under Art Week inviteres der også til en altomsluttende performance i Cisternernes poetiske udstilling af kunstneren Chiharu Shiota.

Foto: Julia von Vietinghoff

Læs mere

31.05.22

The Frederiksberg Museums launches a gastronomic audio tour /

From June 2022, the Frederiksberg Museums offers an audio-guided gastronomic walk through the meadows of Søndermarken – from the darkness of Cisternerne to the idyll of Bakkehuset.
Listen to a poetic story, narrated by the Danish actress Ellen Hillingsø, while being guided through nature, history and cultural heritage with surprising taste experiences along the way.

Læs mere

23.05.22

Fordyb dig i vores helt nye podcasts – Find dem der, hvor du lytter til podcasts!

Læs mere

02.05.22

Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne indvie kunstrummet, Den nye hjørnestue på Bakkehuset /

Bakkehusets vigtigste kulturarv er de samtaler, som fandt sted for 200 år siden i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks berømte hjørnestue i husets stueetage. Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne nu indvie en nutidig spejling af Rahbek-parrets historiske hjørnestue i rummet lige ovenover.

Læs mere

20.04.22

Frederiksbergmuseerne ansætter Sidsel Risted Staun som formidlingschef /

Frederiksbergmuseerne har været i markant udvikling gennem en længere årrække. Med ansættelsen af Sidsel Risted Staun i en nyoprettet stilling som formidlingschef styrkes formidlingsområdet yderligere.

Læs mere

09.04.22

Frederiksbergmuseerne lancerer gastronomisk lydvandring /

Læs mere

07.04.22

CISTERNERNE PRESENTS / Chiharu Shiota Multiple Realities

Both time and gravity seem to be abolished in Chiharu Shiota’s comprehensive exhibition in Cisternerne, where the audience is led into a labyrinthine universe of sensuous installations and spatial displacements

Læs mere

01.04.22

NYT SAMARBEJDE MED DANSKE HANDICAPORGANISATIONER /

Læs mere

23.03.22

Mindful Museum / Hvor langsomt kan du se ?

Læs mere

22.03.22

Torgny Wilcke: Stuer 

Læs mere

03.03.22

Astrid la Cour modtager Carl Jacobsens Museums-mandslegat

Læs mere

15.02.22

Nye profiler til bestyrelsen for Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne har været under markant udvikling siden fusionen i 2013, hvor der er sket en femdobling af besøgstallet, særlig i kraft af Cisternernes succes.

Læs mere

09.02.22

FRA 13. MARTS PRÆSENTERER CISTERNERNE CHIHARU SHIOTA: MULTIPLE REALITIES

Både tid og tyngdekraft synes ophævet i den japanskfødte installationskunstner Chiharu Shiotas omfattende udstillingsprojekt i Cisternerne, hvor publikum ledes ind i et labyrintisk univers af sanselige installationer og rumlige forskydninger.

Læs mere

03.12.21

Møstings forener kunsten og husets æstetik i nye udstillingsrum

Når Møstings genåbner lige efter nytår, skal besøgende bevæge sig en etage op for at opleve udstillingerne i den lille kunsthal. Husets herskabelige førstesal bliver nemlig nu taget i brug som udstillingsrum. Nour Fog indvier lokalerne med udstillingen Skumfødt.

Læs mere

05.11.21

Ny udstilling trækker naturen ind i Bakkehuset

Billedkunstner Cecilia Westerberg binder sløjfe på sin egen og Kamma Rahbeks interesse for planter og natur i særudstillingen ”De overvintrende” i Bakkehuset.

Læs mere

30.09.21

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Hvad var morsomt midt i 1800-tallet? Har satiren nogensinde gået på listefødder? Hvad grinede vi af som børn, som teenagere, som voksne? Det får danskerne mulighed for at gå på opdagelse i, når Frederiksbergmuseerne åbner STORM – et museum for sjov, for alvor og for eftertænksomhed.

Læs mere

22.09.21

Årets Storm P. pris går til museumsinspektør Nikolaj Brandt

Med højt humør og i festligt lag uddelte Storm P. Museets Venner årets Storm P. Pris i museets hyggelige gårdhave.

Læs mere

08.09.21

Et fjerde kammer til Cisternerne

Hiroshi Sambuichi, den japanske stjernearkitekt bag Cisternernes 2017-udstilling The Water, har indgået et visionært samarbejde med Frederiksbergmuseerne om etableringen af et fjerde kammer til Cisternerne.

Læs mere

08.09.21

A fourth chamber for Cisternerne

Hiroshi Sambuichi, the Japanese star architect behind the 2017 exhibition at Cisternerne, The Water, has entered into a visionary partnership with Frederiksbergmuseerne about establishing a fourth chamber at Cisternerne.

Læs mere