Nyheder
Pressekontakt
Kommunikationsansvarlig, Siw Aldershvile Nielsen
M: +45 92 15 35 76
E: san@frederiksbergmuseerne.dk
OPLØSNING: En audiovisuel performance, der udforsker liv og forfald i et underjordisk klima
Cisternerne og Strøm præsenterer den audiovisuelle performance OPLØSNING af August Rosenbaum og Ea Verdoner: En tre timers oplevelse, der kombinerer livekoncert, lydinstallation, performance og video i Cisternernes underjordiske rum.
Læs mereKulturnatten på Frederiksbergmuseerne: Lysinstallationer, stjernemøder og protestmusik
Fredag den 11. oktober inviterer Frederiksbergmuseerne til Kulturnat med oplevelser på Bakkehuset, Cisternerne, STORM og Møstings. Aftenens program byder på lys- og lydinstallationer, musik, familieworkshops, litterære oplæsninger samt samtaler med kendte kulturpersonligheder som Bodil Jørgensen, Jesper Wung-Sung og Lars Ranthe.
Læs mereStorm P.s Verden – En rejse gennem humor og satire
'Storm P.s Verden' åbner den 4. oktober. Udstillingen inviterer publikum til at opleve, hvordan Storm P. ser Danmark og verden gennem sin humoristiske linse. Her kan man finde både underholdning, refleksioner over tilværelsen og samfundsproblemer, som stadig er aktuelle i vores tid.
Læs mereMo Maja Moesgaard: Imens glider husene forbi
Billedkunstner Mo Maja Moesgaard indtager udstillingsrummene i Møstings på årets sidste udstilling. I et figurativt billedsprog veksler udstillingens værker mellem private fortællinger om det hjemlige og nære og refleksioner om systemiske kriser.
Læs mereFrederiksbergmuseerne modtager 3,2 millioner til landsdækkende kultur- og sundhedsprojekt
Frederiksbergmuseerne har modtaget fuld støtte til et landsdækkende projekt, der skal bygge bro mellem kultur- og sundhedssektorerne for at styrke trivsel hos sårbare mennesker. Donationen på 3,2 millioner kroner fra Augustinus Fonden, TrygFonden og Susanna og Pouline Olesens Fond markerer et vigtigt skridt mod integrationen af kunst, kultur og mental sundhed.
Læs mereMan tager hvad man har! Når børn og voksne digter med H.C. Andersen
På den lille udstilling ’Man tager hvad man har! Når børn og voksne digter med H.C. Andersen’ vises det originale manuskript til eventyret ’I Børnestuen’. Her kan man se, hvordan H.C. Andersen har streget ud, ændret ord og sætninger og fundet på en ny titel. Eventyret ’I Børnestuen’ udkom let tilpasset 17. november 1865 som en del af samlingen Nye eventyr og historier. På det tidspunkt var Andersen 60 år gammel, men forskning har vist, at dele af eventyret kan spores tilbage til de tidligst bevarede tekster fra hans barndom.
Læs mereRune Bering: Net Works
Hen over sommeren præsenterer Rune Bering soloudstillingen ”Net Works” i Møstings.
Som den flertydige titel slår an, er udstillingens overordnede omdrejningspunkt de net og strukturer, der omgiver os socialt og digitalt. Titlen refererer også til udstillingens skulpturelle objekter af net i varierede formater, til sociale og kulturelle netværk samt til de digitale systemers nærmest invasive indvirkning på stort set alle aspekter af vores tilværelse.
Fortid og nutid forbindes i ny udstilling af Anette Harboe Flensburg på Bakkehuset
I det historiske Bakkehuset, der var hjem for ægteparret Rahbek, blomstrede oplysningstidens idéer side om side med romantikkens naturfilosofi, mens hverdagslivet flettede sammen med kunstnerisk udfoldelse. Denne syntese viser sig ligeledes hos billedkunstneren Anette Harboe Flensburg. I særudstillingen Sten – Skelet – Silhuet udfolder sig en fintfølende udveksling mellem kunstner og Bakkehuset.
Læs mereNiels Pugholm: Endnu en undergang
I Niels Pugholms soloudstilling i Møstings udfoldes en dramaturgi over undergangsmytens cyklus. Med udgangspunkt i reliefskitser, antikke søjler, klassiske vaser, husets nyklassicistiske stil og egne keramiske eksperimenter bliver udstillingen ’Endnu en undergang’ en slags scenografi, hvor publikum bevæger sig gennem undergangsfortællingens forskellige stadier.
Læs mereTaryn Simon: Start Again the Lament
Cisternerne præsenterer en omfattende lydinstallation af kunstneren Taryn Simon. Udstillingen ‘Start Again the Lament’ udforsker sorgens anatomi, forstået som de komplekse systemer, vi anvender til at håndtere dødens vilkår, samt hvordan vi sørger såvel kollektivt som individuelt.
Læs mere