07.12.23

HVAD DØGN /

Den dansk/indiske komponist og producer HVAD, også kendt som Hari Shankar Kishore, præsenterer HVAD DØGN - et 24-timers underjordisk lydritual i samarbejde med Strøm og Cisternerne. Dette unikke lydprojekt udforsker cirkulær tid, rum og lyd og er skabt gennem tre års arbejde med optagelser i Cisternernes kamre, hvor selve oplevelsen finder sted.

HVAD har dedikeret de seneste tre år til at udforske og optage i Cisternernes underjordiske kamre. Kamrene udgør Danmarks eneste drypstenshule og strækker sig over mere end 4.000 kvadratmeter. Resultatet af denne udforskning er HVAD DØGN, et 24-timers underjordisk lydritual, der vil finde sted i Cisternerne den 6.-7. januar 2024, fra lørdag kl. 03.33 til søndag kl. 03.33. 

Denne eksklusive begivenhed, kommissioneret af STRØM, er en fusion mellem lydkunst og akustisk arkitektur. HVAD stræber hertil efter at integrere sin mangfoldige arv og skabe et sammenhængende værk, der forener lydens cirkulære bevægelse med rummets dybde. HVAD har komponeret sine værker ved at udnytte Cisternernes akustiske arkitektur med endeløse ekkoer og genlyde.  

“HVAD DØGN er ikke bare en musikalsk oplevelse, det er en rejse gennem tid, rum og lyd. Cisternernes unikke egenskaber har været fundamentale i skabelsen af dette værk, der hylder sjæle og ånder,” udtaler HVAD om projektet. 

HVAD har skabt tre meditative stykker, hver på 24 timer til de tre kamre i Cisternerne. Ved at kombinere lydoptagelser fra Cisternerne med eksperimenter fra studiet på særligt tilskårne lp-plader, elektronisk lydudstyr og klassiske indiske instrumenter skaber han en kompleks lydoplevelse. Denne cirkulære proces, inspireret af solens og jordens bevægelser samt det cirkulære tidsbegreb i hinduismen, findes gennem hele kompositionen. 

Publikum inviteres til at deltage frit i HVAD DØGN i løbet af de 24 timer og udforske de tre kamre. HVAD vil fungere som ceremonimester, der leder lydritualet med improvisationer og interaktion med højttalere, pladespillere og en række instrumenter, herunder gamle indiske trommer, strengeinstrumenter og resonante metaller 

Under arrangementet vil der være 24 specialfremstillede HVAD DØGN-plader til salg. Disse plader er individuelt skåret af HVAD selv og indeholder forskellige lydfragmenter fra HVAD DØGN.  

I 2024 er det er 10 år siden, at Cisternerne blev relanceret som en underjordisk kunsthal for samtidskunst, hvor der årligt vises en stedsspecifik udstilling med et sideløbende program af højprofilerede og eksperimenterende kulturelle events.  Jubilæumsåret bliver fejret med ambitiøse nedslag, alle kurateret af Cisternernes musikalske Advisory Board. HVAD DØGN er det første nedslag i jubilæumsåret – kommissioneret af Strøm, der også præsenterede det første musikalske event i det nye Cisternerne. 

Billetter til HVAD DØGN er til salg via HVAD DØGN: 24-timers underjordisk lydritual – Frederiksbergmuseerne

For mere information, kontakt venligst:  

Kommunikationsansvarlig Frederiksbergmuseerne, Siw Aldershvile Nielsen, san@frederiksbergmuseerne.dk   / 92 15 35 76