Lørdag-søndag: kl. 11-17
Mandag lukket
1801 Frederiksberg C
E: bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk
T: 33 31 43 62
Udstillinger i Bakkehuset
Orangeriet
I Bakkehusets Orangeri lader vi os inspirere af historiske opskrifter og sæsonens lokale råvarer.
Vores menu byder på klassisk smørrebrød og delikate anretninger, fremstillet med respekt for guldalderens kogekunst. Vi gør os umage med både komposition og velsmag for at sikre en autentisk og mindeværdig oplevelse.
Kommende arrangementer
Bakkehusets historie
I de første årtier af 1800-tallet summede Bakkehuset af liv og samtaler hos ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som åbnede deres hjem for tidens forfattere, kunstnere og videnskabsfolk.
Bakkehuset er et autentisk guldalderhjem og sammen med den omkringliggende have giver museet et stemningsfuldt indblik i 1800-tallets livsformer og indretning. Et besøg i Bakkehuset er en sanselig oplevelse af en af de mest centrale perioder i den danske kulturhistorie – guldalderen. I ægteparret Rahbeks tid kom koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Johan Ludvig Heiberg og mange flere i hjemmet. De bidrog alle på hver deres måde til stedets unikke stemning og historie.
Kamma Rahbeks romantiske have
Med et besøg i Kamma Rahbeks romantiske have oplever man 1800-tallets æstetik, dufte og farver på den mest stemningsfulde måde. Haven kan opleves både forår, sommer og efterår, men har sin største farvepragt omkring maj og juni. Haven fuldender museumsbesøget på bedste vis, og i løbet af sommersæsonen arrangeres der både koncerter, oplæsninger og andre aktiviteter i haven.
Museumsbutik
Bakkehusets museumsbutik er fuld af ting, du ikke kan få andre steder. Mange af butikkens varer har rod i Kamma Rahbek, Bakkehuskredsen og Bakkehusets romantiske have. Intet er overladt til tilfældighederne, så læg vejen forbi, hvis du søger den perfekte værtindegave eller julegave, eller hvis du blot vil forkæle dig selv.
I H.C. Andersens fodspor
H. C. Andersen kom i Bakkehuset som ung og fandt her inspiration og opbakning til at blive digter. Som en hyldest til Kamma Rahbek og H. C. Andersens venskab og fremtidens digterspirer, har vi indrettet et “Eventyrakademi” i museets stueetage til børnefamilier og andre, der har lyst til at være kreative på egen hånd. Inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyrer kan børn og voksne gå på opdagelse i det store skuffemøbel. Her kan man finde finurlige materialer og eventyrelementer i de mange æsker og kasser. Du kan skrive med pen og blæk, lege prinsessen på ærten, bygge æsker a la Kamma Rahbek, lave skyggeteater eller indtale dit helt eget eventyr i vores “H.C. Studio”.
Den nye hjørnestue
For 200 år siden mødtes digtere, forfattere og videnskabsfolk hos ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek for at diskutere, læse højt, give kritik og kreativ sparring. Interessen for sprog, kultur og kunst blev forenet i deres samtaler og samtalekulturen er dermed Bakkehusets vigtigste kulturarv.
Den nye hjørnestue på førstesalen er en nutidig spejling af Rahbeks historiske stue lige nedenunder. Den nye hjørnestue fortolker den salonkultur, som udfoldede sig i Bakkehuset for to hundrede år siden, ved at give plads til nye samtaler – samtaler som du kan være en del af.
Samling og bibliotek
Ud over møbler og genstande, som har tilhørt Kamma og Knud Lyne Rahbek samt medlemmer af Bakkehuskredsen, består Bakkehusets samling af den såkaldte ”Bakkehussamling”. Bakkehussamlingen er en stor brev- og manuskriptsamling på ca. 12.000 enheder. Samlingen rummer breve fra mange forskellige personligheder fra 1700- og 1800-tallet, heriblandt Kamma og Knud Lyne Rahbek og kunstnere som Adam Oehlenschläger, H.C. Andersen, Magdalene Thoresen, Johanne Luise Heiberg og Elisabeth Jerichau Baumann.