Åbningstider
Tirsdag-fredag: kl. 11-18
Lørdag-søndag: kl. 11-17
Mandag: lukket

[Den 9. juni er 1. salen lukket grundet særarrangement]
Køb billet
Sted
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C

T: 33 31 43 62
E: bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk
A lazy image

Bakkehusets historie

I de første årtier af 1800-tallet summede Bakkehuset af liv og samtaler hos ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som åbnede deres hjem for tidens forfattere, kunstnere og videnskabsfolk.

Bakkehuset er et autentisk guldalderhjem og sammen med den omkringliggende have giver museet et stemningsfuldt indblik i 1800-tallets livsformer og indretning. Et besøg i Bakkehuset er en sanselig oplevelse af en af de mest centrale perioder i den danske kulturhistorie – guldalderen. I ægteparret Rahbeks tid kom koryfæer som H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, H.C. Ørsted, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Johan Ludvig Heiberg og mange flere i hjemmet. De bidrog alle på hver deres måde til stedets unikke stemning og historie.

Image description
Københavns og Frederiksbergs bedste smørrebrød

Frokostrestauranten Orangeriet

Historien skal opleves og indoptages med alle sanser. I Bakkehusets Orangeri tager vi udgangspunkt i historiske opskrifter og metoder, men tilpasser dem til moderne smagsløg.

A lazy image

Kamma Rahbeks romantiske have

Med et besøg i Kamma Rahbeks romantiske have oplever man 1800-tallets æstetik, dufte og farver på den mest stemningsfulde måde. Haven kan opleves både forår, sommer og efterår, men har sin største farvepragt omkring maj og juni. Haven fuldender museumsbesøget på bedste vis, og i løbet af sommersæsonen arrangeres der både koncerter, oplæsninger og andre aktiviteter i haven.

Image description

Museumsbutik

Bakkehusets museumsbutik er fuld af ting, du ikke kan få andre steder. Mange af butikkens varer har rod i Kamma Rahbek, Bakkehuskredsen og Bakkehusets romantiske have. Intet er overladt til tilfældighederne, så læg vejen forbi, hvis du søger den perfekte værtindegave eller julegave, eller hvis du blot vil forkæle dig selv.


A lazy image

I H.C. Andersens fodspor

H. C. Andersen kom i Bakkehuset som ung og fandt her inspiration og opbakning til at blive digter. Som en hyldest til Kamma Rahbek og H. C. Andersens venskab og fremtidens digterspirer, har vi indrettet et “Eventyrakademi” i museets stueetage til børnefamilier og andre, der har lyst til at være kreative på egen hånd. Inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyrer kan børn og voksne gå på opdagelse i det store skuffemøbel. Her kan man finde finurlige materialer og eventyrelementer i de mange æsker og kasser. Du kan skrive med pen og blæk, lege prinsessen på ærten, bygge æsker a la Kamma Rahbek, lave skyggeteater eller indtale dit helt eget eventyr i vores “H.C. Studio”.

A lazy image

Samling og bibliotek

Ud over møbler og genstande, som har tilhørt Kamma og Knud Lyne Rahbek samt medlemmer af Bakkehuskredsen, består Bakkehusets samling af den såkaldte ”Bakkehussamling”. Bakkehussamlingen er en stor brev- og manuskriptsamling på ca. 12.000 enheder. Samlingen rummer breve fra mange forskellige personligheder fra 1700- og 1800-tallet, heriblandt Kamma og Knud Lyne Rahbek og kunstnere som Adam Oehlenschläger, H.C. Andersen, Magdalene Thoresen, Johanne Luise Heiberg og Elisabeth Jerichau Baumann.