30. maj 2024

"Hvad med stenen?" / Talk med Anette Harboe Flensburg og Lilian Munk Rösing

Vær med, når billedkunstner Anette Harboe Flensburg og litterat Lilian Munk Rösing mødes i Bakkehuset i en samtale om Anette Harboe Flensburgs aktuelle udstilling samme sted. En samtale om sansning og materialitet – og om sten.

Type
Samtale
Dato
30. maj 2024 kl. 17:00 -18:00
Sted
Bakkehuset
Pris
75 kr.

Interessefællesskabet mellem de to er til at føle på. Lilian Munk Rösing, lektor ved Københavns Universitet, har for nyligt udgivet bogen “Friedrichs farver. Om det sanselige og materielle i Caspar David Friedrichs malerier” [2023], og aktuelt forsker hun i stenen i billedkunsten.

Udstillingen i Bakkehuset, Sten – Skelet – Silhuet, udformer sig som et slags laboratorium, hvor farver og materialitet undersøges sideløbende med erindringstråde og sanseerfaringer.

Der udspiller sig samtidig en fintfølende dialog mellem Anette Harboe Flensburgs installationer og Bakkehusets kernefortællinger fra den tid, hvor oplysningens fornuftsidealer herskede side om side med romantikkens naturfilosofi. Dengang sås portræt-silhuetten som vejen til essensen i mennesket, og kunst og videnskab gik hånd i hånd

Samtalen foregår i selve udstillingen, som derfor denne dag ikke kan ses i sin fulde helhed.