26. maj 2024

Sten - Skelet - Silhuet / Særomvisning ved kunstner og kurator

Kom med, når billedkunstner Anette Harboe Flensburg og kurator Birgitte Vase Agersnap i fællesskab præsenterer den nye udstilling Sten – Skelet – Silhuet i Bakkehuset.

Type
Omvisning
Dato
26. maj 2024 kl. 14:00 -15:00
Sted
Bakkehuset
Pris
75 kr.

Hos ægteparret Lyne Rahbek i Bakkehuset herskede oplysningstidens rationelle idealer side om side med romantikkens naturfilosofi og interesse for menneskets sind – krydret med masser af hverdagsliv. Dette miks af liv, videnskab og kunst spejler sig i billedkunstner Anette Harboe Flensburgs metode.

Udstillingen er et slags laboratorium, hvor Anette Harboe Flensburg deler ud af sine undersøgelser af former, materialer, det naturskabte og menneskeskabte. Et laboratorium med stensamlinger og -skulpturer, med æsker, ord og malerier i miniature og storformat, hvor publikum også går på opdagelse.

Der udspiller sig en fintfølende dialog mellem Anette Harboe Flensburgs undersøgende installationer og Bakkehusets kernefortællinger, som har sit udspring i slutningen af 1700-tallet og de første tre årtier ind i 1800-tallet. Dengang sås portræt-silhuetten som vejen til essensen i mennesket, og kunst og videnskab gik hånd i hånd.