Møstings

Søren Hüttel: €-VSN

13. november 2015 - 20. december 2015

Dato
13. november 2015 - 20. december 2015
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Det var både sanseligt indbydende og farvemættet, da Søren Hüttel indtog Møstings Hus’ udstillingsrum med sine kulisselignende installationer, hvor lysstofrør mødte marmorskulpturer og Hollywoods palmer.

Søren Hüttels kunstneriske udtryk leder hurtigt tankerne vestpå til Las Vegas’ kasinoer og farvestrålende tv- og populærkultur, som når vi møder ALF, der troner bag et skrivebord i udstillingen og personificerer en generations opvækst med den amerikanske billedkultur.

Udstillingstitlen €-VSN henviser til det at betragte billeder gennem nogle specifikke kulturelle briller, fx europæiske. Kunstnerens legende arbejde drejer, spejler, forvansker og gendanner erindringen om kunstens og populærkulturens billeder – og heraf opstår nye billeder, der måske siger mere om de, der ser, end om det sete.

€-VSN rejser spørgsmålet om, hvorvidt et billede af en tid eller kultur kan være andet end et erindringsbillede, en fortolkning af virkeligheden filtreret gennem et menneskes oplevelse af verden omkring sig.

Søren Hüttel er født i 1976 i Randers og er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Glasgow School of Art i 2005. Hüttel har udstillet i ind- og udland og deltager blandt andet på Glasgow International Festival of Visual Arts i 2016. Han er modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat ved flere lejligheder og kuraterer, ved siden af sit kunstneriske arbejde, gruppeudstillinger som “Stedet er rummet” på den Frie Udstillingsbygning i 2013. Derudover er Søren underviser ved VERA – Skole for kunst og design.