Møstings

Brian Ravnholt Jepsen: Navigating Through the Interior of my Broken Beliefs

28. februar 2015 - 12. april 2015

Dato
28. februar 2015 - 12. april 2015
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Brian Ravnholt Jepsen griber hverdagen skulpturelt an, med et dynamisk og gennemført æstetisk udtryk. På hans aktuelle udstilling i Møstings Hus er fokus på en videreudvikling af hans mangeårige arbejde med lysstofrør. I Brian Ravnholt Jepsens leg med lysets funktionalitet virker lysstofrørene umiddelbart genkendelige fra dagligdagen, men i den kunstneriske bearbejdning får de en ny skulpturel karakter. Med hans enkle kunstneriske greb opstår der et sammenstød mellem det anonyme, tilsyneladende normale og det overraskende element i værkerne.

På udstillingen i Møstings Hus har Brian Ravnholt Jepsen valgt at inddele rummene i fire kategorier, hvor der arbejdes med lys i forhold til henholdsvis objekt, farve, bevægelse og lyd. Den systematiske inddeling skyldes hovedsageligt, at han inden for disse fire områder har arbejdet sig frem til et rent formelt og konceptuelt udtryk. Vandringen gennem de fire rum er formet som et eksperimenterende forløb, hvor flere forskellige indgreb bliver præsenteret på vidt forskellig vis.

I sin kunstneriske praksis arbejder Brian Ravnholt Jepsen generelt ide-orienteret og på tværs af medier som installation, skulptur, objekt, video, foto og lyd. Ideerne bunder ofte i research, der er centreret omkring begreber som fortælling, sted og beskuer. Begreberne behandles som abstrakte størrelser og udlægges i skulpturelle fortolkninger.

Brian Ravnholt Jepsen (f. 1977) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2004-2009) og det Kongelige Danske Kunstakademi (2006-2007). Han har været assistent hos Jesse Bercowetz, NY og haft flere separatudstillinger og adskillige gruppeudstillinger i både Danmark og udlandet.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond. Klik her for billedserie

_______