Møstings

Yvette Brackman, Robert Gassner og Hannah Heilmann: Arkadisk Frederiksberg

11. januar 2020 - 23. februar 2019

Dato
11. januar 2020 - 23. februar 2019
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Udstillingen Arkadisk Frederiksberg af billedkunstnerne Yvette Brackman, Hannah Heilmann og arkitekt Robert Gassner havde karakter af en række rumlige interventioner i Møstings Hus og et program af talks, screeninger og performances, der tilsammen udgjorde et fælles værk.

I løbet af udstillingsperioden samarbejdedes der med lokale aktører fra Frederiksberg samt relevante forskningsenheder. Derudover var der bidrag fra kunstnerne Hugo Hopping, Gamborg/Magnussen & Søren Aagaard, der på forskellig vis udvidede udstillingsperspektivet. 

Arkadisk Frederiksberg var en affektiv og associerende læsning af Møstings Hus’ plads i et samtidsarkæologisk Frederiksberg.

Det hele begyndte i en nutid hvor et selvkritisk øko-bourgeoisi søgte efter det enkle, oprindelige og idylliske i en geopolitisk kompliceret ligning mellem det lokale og det globale, mellem by og land og mellem forestillinger om bæredygtighed, det gode liv, rigdom og gæld. Fra dette punkt fabulerede kunstnerne over Møstings Hus’ arkitektur, historie og plads midt på det grønne Frederiksberg.

Værkerne bevægede sig i et eklektisk regi af maleri, syltning, skulptur, guidede ture og installationer, indlejret i huset som arkitektoniske indgreb. Som et indendørs frilandsmuseum med syltet kål, kombucha-drikke, robådspavillon med temaskine, kongens fasaner og falke, Laura Ashley-vintagekjoler, bankrøvere og en postekspressionistisk gældssauna. 

Fælles var, at husets skiftende rumlige, kontekstuelle og funktionelle tilknytninger blev tænkt videre til historiske og nutidige samfunds- og populærkulturelle fænomener i en diskussion af husets aktuelle, rumlige og ’tingslige’ relevans.

Udstillingen var støttet af Statens Kunstfond, Frederiksberg Fonden, Den Østrigske Ambassade, Dreyers Fond & Statens Værksteder for Kunst