Møstings

Lars Lundehave Hansen: The Space Between the Silence

14. januar 2017 - 26. februar 2017

Dato
14. januar 2017 - 26. februar 2017
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Med soloudstillingen »The Space Between the Silence« omdannede den danske lydkunster Lars Lundehave Hansen Møstings Hus til en verden, hvor både tid, kausalitet og rumlig logik var suspenderet. Her manifesteredes lydværkernes egen virkelighed med dramatiske virkemidler, som udfordrede sanserne.

Med et både patosfyldt og afdæmpet kunstnerisk sprog arbejdede Lundehave Hansen med at iscenesætte udstillingsrummet med få præcise virkemidler, så både tids- og rumoplevelse fik nye dimensioner. Hver installation var sin egen forvarede lydverden.

Værkerne er på overfladen helt rene, og detaljerne er hyperæstetiske. Men der er noget faretruende under den lækre overflade, og man kommer i tvivl. Hvad er det for en virkelighed man er trådt ind i? Hvilke logikker er på spil i installationerne? Lars Lundehave Hansen er fascineret af den dobbelttydighed, som man kan skabe ved grundigt at bearbejde et udstillingsrums akustik, geometri eller belysning: »Jeg vil gerne have, at man træder ind i en konstruktion, som bringer én i anden stemning, der er afkoblet fra virkeligheden og virkelighedens tid«, siger Lars Lundehave Hansen og fortsætter: »Værkernes fokus er på de hensatte stemninger, der opstår i kontrasterne mellem værkets tempo og verdens tid; en lyd på pause eller filtreringer af virkeligheden.«