Møstings

Rusudan Melikishvili: The dreams ain't broken down here

16. april 2016 - 29. maj 2016

Dato
16. april 2016 - 29. maj 2016
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Den dansk-georgiske maler og billedkunstner Rusudan Melikishvili har selv beskrevet sit kunstneriske arbejde som en rå, direkte og umedieret udladning af sig selv.

Stilen er abstrakt og værkerne udført med intense penselstrøg, der lægger sig i synlige lag. Forskellige motiver af kropsdele og organer antydes gennem lagene, og i det delvist uskarpe stilles skarpt på kroppens materialitet.

Udstillingen i Møstings Hus viser et udpluk af Melikishvilis nyeste tegninger, akvareller og oliemalerier fra 2015-2016. Kroppen er udstillingens omdrejningspunkt og fungerer som en katalysator for betragtninger over fødsel, liv og forgængelighed – køn og seksualitet. Den vælter ud af lærredet og ind i kunsthistorien. Den trænger sig på.

I sine seneste malerier har kunstneren vendt sig mod det cirkelformede format, og der opstår et æggende sammenstød, når de mættede kropsabstraktioner bliver udfoldet i et format, der let vækker associationer til barokmaleriet.

Kalkerpapir danner gennemsigtig baggrund, når Melikishvili udfolder et, i højere grad, figurativt univers i sine tegninger. De sirligt opridsede figurer fremviser et grotesk persongalleri, hvor kroppe lukkes op, legemsdele flyder ud og smelter sammen.

Rusudan Melikishvili er født i Georgien og har været bosat i Danmark siden 1998. Hun er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi med afgang i 2010. Omdrejningspunktet i Melikishvilis praksis er det direkte forhold mellem følelse, krop og handling. Med maleriet som hendes centrale medium, bearbejdes temaer som køn, krop, seksualitet og det feminine.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.