Møstings

Jørgen Carlo Larsen og Cai Ulrich von Platen: Udkog og essays

20. september 2014 - 2. november 2014

Dato
20. september 2014 - 2. november 2014
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

På Jørgen Carlo Larsen og Cai Ulrich von Platens udstilling “Udkog og essays” i Møstings Hus repræsenterer de fire udstillingsrum hver en tidsperiode i et menneskes liv. Kunstnerne tager udgangspunkt i deres eget liv under overskrifterne: “Barndom”, “Ungdom” – der hvor kunsten begynder at blive en mulig løbebane, “Lige nu” – den modne alder, hvor arbejdet hviler på erfaringen og “Fremtid” – hvor alt kan ske. De har skabt et værk til hver periode, hvor de nok anvender erindringsstof af privat karakter, men samtidig har destilleret udtrykket ned til almene tidsbilleder, der ledsages af en reflekterende tekst.

Kunstnerne har udnyttet, at de har haft adskillige skiftende samarbejder gennem årene, hvilket har givet dem indgående kendskab til hinandens metoder, fascinationer og afvigemanøvrer. Det er denne viden de har tæret på i deres dialog gennem hele produktionsfasen.

Jørgen Carlo Larsen (f. 1954) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-91. Han har bl.a. modtaget Eckersberg medaljen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Han er medstifter af udstillingsstedet Skulpturi.dk, medlem af kunstnersammenslutningen Decembristerne og har mange tillidshverv og udstillinger bag sig.

Cai Ulrich von Platen (f. 1955) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1973-78. Han har bl.a. modtaget Eckersberg medaljen og flere legater fra Statens Kunstfond. Han har ligeledes adskillige tillidshverv og udstillinger bag sig.