Møstings

Leonard Forslund: KOSMOS

5. august 2017 - 17. september 2017

Dato
5. august 2017 - 17. september 2017
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Leonard Forslund har gennem en lang årrække arbejdet overbevisende og eksperimenterende med malerier, der med udgangspunkt i fotografiets figurative elementer, er mundet ud i spaltede og forførende landskaber.

På sin soloudstilling i Møstings Hus præsenterede kunstneren en række helt nye værker. I denne serie af malerier har Forslund taget skridtet videre mod en dobbelt rumlighed, en abstraktion i det figurative, der tager udgangspunkt i det, han kalder den hverdagsagtige kosmologi. Det er de tilsyneladende irrelevante motiver; mellemrummet og dét, der normalt er uden for fokus, som Forslund har gjort til sit hovedmotiv, og gennem hans bearbejdning får det tilsyneladende irrelevante og ufokuserede en kunstnerisk, æstetisk værdi.

Foruden malerierne bestod udstillingen af boginstallationen VÄDERSTRECK (verdenshjørner), hvor der blev vist fire tykke, håndbundne artist books, samt en videoprojektion i udstillingens sidste rum. Bogen er ligesom filmen, teatret og musikken knyttet til et særligt tidsforløb, et eget tidsrum, hvorimod maleriet flyder på tidens overflade – statisk i sig selv, men synlig i tidens uophørlige forløb. I de sine bøger arbejdede Forslund videre med tematikkerne fra malerierne, men bogmediet tillader til forskel fra maleriet, at en fortælling kan folde sig ud mellem hænderne på den besøgende. Motiverne forskydes og forandres fra opslag til opslag og skaber nye sammenhænge og tidsrum. Et mikrokosmos i udstillingens større KOSMOS.

Leonard Forslund er født i Sverige i 1959 og bor og arbejder i København.

Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1988. Af tidligere udstillinger kan nævnes: TESE. Danske samtidskunstner i dialog med reformationen, Rundetaarn, København m. fl.(2017), DRÖMSPLITTER, Galerie Mikael Andersen, København (2014), SKOG AV GLAS, Kunsthallen Brandts, Odense (2012), Kunsthal Brænderigården, Viborg (2011) og, Artist Books, Central Booking Gallery, New York (2009). Forslund er bl.a. repræsenteret i følgende offentlige samlinger: Moderna Museet, Stockholm, SE, Statens Museum for Kunst, København, DK, Ny Carlsbergfondet, København, DK, Aros, Aarhus, DK, KIASMA, Museum of Contemporary Art, Helsinki, FI, Magasin 3, Stockholm, SE.