Møstings

Per Kirkeby og Niels Borch Jensen: 36 års samarbejde

27. februar 2016 - 10. april 2016

Dato
27. februar 2016 - 10. april 2016
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Det mangeårige og yderst produktive samarbejde mellem Per Kirkeby og Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk bliver udfoldet i udstillingen i Møstings Hus. Et samarbejde, der går helt tilbage til 1970´erne, og som stadig er en levende del af den verdensberømte danske malers kunstneriske virke.

Udstillingen viser et udvalg af Per Kirkebys monotypier, træsnit og klassiske raderinger, med værker helt fra samarbejdets start og frem til 2016. Mange af de grafiske blade har ikke tidligere været vist i Danmark. På udstillingen kan man blandt andet se filmen Niels Borch Jensen trykker Per Kirkeby fra 1994 samt en kortfilm om monotypier fra 2015. Her følger vi Per Kirkebys arbejde med forskellige grafiske processer og får et indblik i det tætte samarbejde mellem kunstner og trykker.

I en digitaliseret tidsalder viser kobbertrykket og træsnittet en vej tilbage til håndværket og har derfor fået en stærk renæssance i samtidskunsten de seneste år. Per Kirkebys ekspressive – og dog subtile – grafik bærer vidnesbyrd om trykkets fortsatte relevans.

Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk fremstiller original grafik: Kobbertryk, træsnit, monotypi og fotogravure, i begrænsede oplag, signeret og nummereret af kunstnerne. Siden etableringen i 1979 har Værksted for Kobbertryk opnået stor anerkendelse verden over, og Niels Borch Jensen er respekteret for sin viden og faglige kompetencer inden for de klassiske grafiske teknikker. Værksted for Kobbertryk har samarbejdet med en lang række danske og udenlandske kunstnere heriblandt Georg Baselitz, Tacita Dean, Olafur Eliasson, Elmgreen & Dragset, Carsten Höller, Keith Haring og Tal R.