Møstings

Nanna Riis Andersen: Fillings

26. maj 2018 - 1. juli 2018

Dato
26. maj 2018 - 1. juli 2018
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Med udgangspunkt i kroppens hulrum, passager og kanaler har kunstner Nanna Riis Andersen skabt de tegninger og skulpturer, der i denne periode udfyldte Møstings Hus’ udstillingslokaler. Kunstneren undersøger de kropslige hulrum som form og funktionel tomhed – som pladsholder og livgivende passager for væske, blod, luft og føde.

Nanna Riis Andersens tegninger såvel som skulpturer mimer en form for organisk masse, der vækker associationer til muskelfibre, blodårer og organisk væv. Skulpturerne af materialer som aluminium, keramik, gips, metal og silikone har ansigtets hulrum som referenceramme: bihuler, pandehuler, mundhuler er trukket ud af helheden og bearbejdet, så de danner en form for abstrakte indre portræt. Der er en vedvarende spænding og vekselvirkning i Nanna Riis Andersens kunst mellem modsætningsparret tæthed og tomhed.

Vi mødes konstant af krav og ideer om, hvordan kroppen skal behandles, optimeres og se ud. Vores kroppe befinder sig i et grænsefelt mellem det kosmetiske og funktionelle, og det er dette grænsefelt, som Riis Andersen undersøger og udfordrer gennem hendes kunstneriske praksis. Det er blandt andet synligt i flere af udstillingens skulpturer, der tager udgangspunkt i kroppens møde med en verden af objekter og inddrager kirurgiske instrumenter, proteser og andre hjælpemidler, som er formgivet efter menneskekroppen. Hvis man splitter kroppen ad og fritlægger delene, vil man så kunne se dem som rene enheder uden at have forudindtagede ideer om, hvad der er og bør være? Diskussionen om hvorvidt kroppen er noget vi er eller noget vi har er fortsat aktuel.

Udstillingen ”Fillings” er en forførende undersøgelse af vores indre, kropslige landskab. I undersøgelsen af forholdet mellem det fysiske og abstrakte stiller Nanna Riis Andersen sig spørgende over for herskende ideer om det kropslige og skaber værker, der taler til en kropslig bevidsthed fremfor intellektet.

Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst, Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond.

Om kunstneren

Nanna Riis Andersen (f. 1985) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2007-2012 og på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2010-2011. Af tidligere udstillinger kan nævnes: ”Mouth”, Den Nordiske Ambassade, København (2017), JCE Biennale, Amadeo de Souza-Cardoso Municipal Museum, Amarante (2017), JCE Biennale, Museo de l’Empordà, Figueres (2017), JCE Biennale, Vrå (2016) JCE – Biennale d’art contemporain, Le Beffroi, Montrouge (2015) og ZIMMER FREI, Koldinghus (2014). Hun modtog i 2012 Det Jyske Kunstakademis Hæderslegat.