Møstings

Michael Norre: We / Me

3. juni 2017 - 9. juli 2017

Dato
3. juni 2017 - 9. juli 2017
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Michael Norres kunstneriske projekt er en pågående undersøgelse af eksistensvilkår og identitet i det senmoderne samfund udført med fragmenter fra billedkunsten, litteraturen, mediers erindringsstof og sansenære oplevelser. Båret af både alvor, ironi og lidenskab.

Udstillingen We/Me bestod af fire forskellige rum, der tilsammen viste mangfoldigheden i Norres praksis. Rummene samledes af et bordsystem, der blev gentaget i to af de fire udstillingsrum, en mangfoldighed af kunstnerbøger, kunstplakater, små skulpturer og objekter, hvor de besøgende opfordredes til at gå på jagt med øjne og hænder. Måske den senmoderne identitet var at finde et sted mellem brudstykkerne?

Norres soloudstilling We/Me i Møstings Hus undersøgte i et muntert sammensurium af farver dette tema om den senmoderne identitet. Det er i dag blevet et projekt for den senmoderne borger at fremstå unik, at skille sig ud fra mængden, men vi ender alligevel med at ligne hinanden og gentage de samme mønstre. Grænsen mellem ”We” og ”Me” bliver udvisket.

Denne omskiftelige forbrugeridentitet kommer til udtryk i en værkserie, der består af en række portrætmalerier. Over portrætterne hænger en række malerier af forskellige hatte, der kan flyttes og geninstalleres på forskellig vis, som var det påklædningsdukker.

”Værkerne er blevet til, fordi jeg gennem dem kan diskutere sproget, samfundet og eksistensvilkår i et undersøgende, flydende, kontekstuelt og foranderligt alfabet. Foranderligt som tilværelsen selv,” siger kunstneren.

Michael Norre (f. 1970) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1996-2001). Af tidligere udstillinger og bogreceptioner kan nævnes ”TATTO – Fra søhelte til verdenskunst”, Brandts, Odense (2014), Normal Gratfik, Udstillingsstedet Sydhavn Station, København (2014), ”AUFHEBEN”, HCØ69, København (2013), ”Multiple Market 2.0”, Black Box Gallery, København (2011), ”Den lille røde kunstbog”, bogreception, Overgaden, København (2010).