Møstings

Martin Askholm: Grey Matter

10. januar 2015 - 22. februar 2015

Dato
10. januar 2015 - 22. februar 2015
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

På udstillingen “Grey Matter” bevæger malerierne sig ud på væggene i Møstings Hus. Delelementer forstørres og fortsættes ud over rammerne og fremfor at være en præsentation af enkeltværker, udgør de som helhed en samlet installation af farveeksplosioner.

Som en central med- og modspiller til værkernes geometriske kompleksitet benytter Martin Askholm særligt den grå farve, lige som den hvide indgår som mellemrum af umalet papir. Sammen med gouache malingens tørre kridtede overflade, opstår et taktilt og nærmest sanseligt rum omkring værkerne.

Martin Askholm har i et par årtier været kendt for sine hard-edge pop malerier og grafik, hvor inspirationen varierer fra det Hieronymus Bosch-lignende makabre til en disneysk sødme. Sideløbende med sin figurative kunst har Martin Askholm en lige så kompleks produktion af abstrakt kunst, der går fra kinetisk kunst og geometrisk abstraktion til minimalisme. I begge verdener er det den tekniske virtuositet og mixet mellem brutalitet og skønhed, der er det bærende element i Martin Askholms kunst.

Martin Askholm (1967) er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi 1992-1998. Han har gennem de seneste 25 år haft udstillinger i både ind- og udland, bl.a. i Canada, Brasilien, Kina, Rusland, Tyskland, England, Sverige Norge og de baltiske lande.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond