Møstings

Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden

7. januar 2023 - 19. marts 2023

Møstings_Ellen_Hyllemose_Frederiksbergmuseerne_01
Dato
7. januar 2023 - 19. marts 2023
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

På årets første udstilling i Møstings udforskede billedkunstneren Ellen Hyllemose (f. 1968) vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer. 
 
Afsættet for udstillingen var kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os, både samtidslandskabet præget af menneskeskabte forandringer og de mere intime og hjemlige landskaber.
I hendes skulpturelle malerier og maleriske skulpturer, med brug af et bredt spektrum af materialer, udforskedes netop dette igen og igen. 

På soloudstillingen i Møstings udstillede Hyllemose flere større skulpturer skabt specifikt til de markante udstillingsrum, hvor de klassiske vægfarver spillede sammen med flere af værkerne.  
 
Inkorporeret i skulpturerne anede man konturer af forskellige genstande under eller på den farvede lycra, som plastikdele, sten og træ fundet på stranden. Ved at indføje fundne elementer i nye skulpturer blev nye maleriske landskaber skabt. På udstillingen sås også flere mindre væghængte værker, som landskabsportrætter og kortagtige optegninger på masonit.  

Titlen Landskab set fra siden refererede til det kunstneriske fokus på det oversete, detaljen, og alt det, der er mellem lagene og bagved udsigten. 

Møstings’ omkringliggende uderum var nærværende i udstillingen med rummenes markante lysindfald, vandet og de vejende trækroner. Herfra var der udsigt til Ellen Hyllemoses installation i Andebakkesøen skabt af opklippede landskabsstrimler i farvet presenning, der på regnfulde dage dryppede og hvirvlede vanddråber rundt.  

I forbindelse med udstillingen blev der udgivet et rigt illustreret katalog med tekst af professor og forfatter, Erik Steffensen, og et boguddrag af antropolog Cecilie Rubows bog, Indendørsmenneskets natur.   

Tak til: Arbejdernes Landsbank, Frederiksberg Musikudvalg, Grosserer L.F. Foghts Fond, Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond.