STORM

Storm P. Samlingen

Permanent

Sted
Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg


E: storm@frederiksbergmuseerne.dk
T: 38 86 05 00
Arrangør
STORM

Humorist i skønne rammer


I udstillingen kan du opleve en perlerække af Storm P.s malerier og tegninger og mange af hans kendte figurer som Peter og Ping, De 3 små Mænd og Fluerne. Storm P.s mange skøre og finurlige opfindelsestegninger. På et stort digitalt bord – kan bladre og rode i museets 33.000 originale Storm P. tegninger og finde dine egne favoritter.

Tegningerne

Storm P. var om noget tegner. Hans karakteristiske streg udviklede sig over årene til den vildt fabulerende og mangeartede, hvor han foldede den ud i snart sagt alle retninger. Mest kendt er de mange Peter og Ping historier, de filosofiske fluer og de gakkede opfindelser. Som fast leverandør til B.T. gennem en årrække leverede han tre daglige tegninger.

Malerierne

Maleriet begyndte for alvor at optage Storm P. under hans parisiske besøg i 1906, hvor han fik øjnene op for den modernistiske og ekspressionistiske kunst. Paris var på det tidspunkt en levende metropol med bohemiske og avantgardistiske kunstnermiljøer, hvilket var med til at vække hans begejstring for især malerkunsten, men også for kunstnerkabaretten. Scener fra det franske natteliv er et yndet motiv i hans malerier fra denne periode. Modernistiske malere som Edvard Munch, Henri Toulouse-Lautrec og James Ensor var en stærk kilde til inspiration. Men over årene udviklede han sin helt egen karakteristiske stil befolket af vagabonder og andre glade og egensindige eksistenser. Malerierne udgjorde for Storm P. et frirum, hvor han kunne finpudse de universer, han skabte i sine tegninger.

Museet har samlet de udstillede malerier omkring en række temaer, f.eks. Karikatur, Døden, Kvinder, Cirkus og Tilbage til naturen. Samlingen er stor, og Storm P. var umådelig produktiv, så det er kun en lille del af samlingen, der er fremme.