01.05.23

10 steder du skal opleve på Frederiksberg

Vores ultra-lokale vært i Møstings, Olivia, guider dig her til nogle af hendes yndlings-spots på Frederiksberg. Så sæt en dag eller to af i weekenden, læs guiden og oplev byen som en lokal!

Frederiksberg er en grøn oase midt i København, og det er en bydel, som både turister og lokale elsker! Her finder du hyggelige gader, dejlige parker og masser af cool caféer. Vores uber-lokale guide, Olivia fra Møstings, har sammensat sin egen top-10-liste over, hvad du skal opleve, når du besøger Frederiksberg.

1. Betty Nansen Teatret

På det ikoniske Betty Nansen teater kan du opleve teaterkunst i særklasse. Teatret er opkaldt efter Betty Nansen, da hun i perioden 1917-1943 som teaterets direktør, formåede give teateret et betydeligt kvalitetsløft, og fordi hun i sin levetid selv var en fremtrædende figur på den danske teaterscene. I dag leverer teateret et væld af forskellige forestillinger, der spænder bredt over forskellige genrer og stemninger. Køb en billet til en skøn omgang eskapisme, og nyd efterfølgende et godt glas vin eller en aperitif på Frederiksberg Allé. Måske på restaurant Promenaden, der ligger skråt ovenfor? 

Tip: Er du studerende? Så kan du købe latesale-billetter en time inden forestillingen starter til kun 95 kr. stykket. Billetterne kan kun købes i foyeren, hvor der er først til mølle-princip. 

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg C 

Restaurant Promenaden 1932, Frederiksberg Allé 58, 1820 Frederiksberg C 

2. Frederiksberg Chokolade

Forsætter man ned ad Frederiksberg Allé, vil man gå forbi Frederiksberg Chokolade. Her kan man købe alverdens lækkerier i form af chokolade, flødeboller og konfekt af høj kvalitet, der kun kan begejstre børn som voksne. Butikken er todelt, så i sommerhalvåret kan man også købe deres hjemmelavede is i butikken ved siden af, og deres famøse guf i forskellige varianter, hvis man skulle føle sig fristet til det. Skulle man ikke være til nogen af delene, laver de kaffe og varm chokolade to go – selvfølgelig med husets egen chokolade! 

Frederiksberg Chokolade, Frederiksberg Allé 64, 1820 Frederiksberg 

3. Le Gourmand

Er du frankofil? Så er Le Gourmand et must at besøge! Le Gourmand ligger placeret midt på ikoniske Værnedamsvej, der i 2022 blev tildelt en femteplads på listen over de 33 mest cool nabolag i verden af tidsskriftet Time Out. Restauranten ejes og drives af Carsten Thisted, der siden 2005 har pendlet mellem Frankrig og Danmark for at opdrive de bedste delikatesser og bringe dem til Danmark.  

Nyd de klassiske franske bistroretter på stedet, som for eksempel Jambon/Beurre (skinke/smør) sandwich lavet med brød fra Hart Bageri til frokost, eller køb ind til en kulinarisk aften hjemme. Bon appetit! 

Le Gourmand, Værnedamsvej 3A, 1819 Frederiksberg C 

4. Granola

På den amerikansk-europæisk inspirerede restaurant Granola kan du få alt hvad hjertet begærer af fyldig, fræk og velsmagende bistromad! Restauranten byder på danske klassikere som smørrebrød med hønsekødssalat til franske retter som steak tartare og chevré chaud salat. Restauranten er elsket og vel besøgt af lokale frederiksbergborgere, hvorfor den altid emmer af god stemning og liv.  

Så gør som de lokale, og tag enten plads uden for med udkig til den altid travle Værnedamsvej, eller tag plads i restaurantens fine rammer, der med ét vil lede dine tanker hen på en bistro i Paris. Uanset hvad, så lover vi, at du ikke vil fortryde dit besøg på Værnedamsvejs anden franske perle. 

Tip: Granola serverer friske østers hver dag fra 17-19 til kun 10 kr. stykket. Nyd dem med et glas bobler til i forårssolen. 

Restaurant Granola, Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C 

5. Thiemers Magasin

Drejer du om hjørnet af Tullinsgade på Værnedamsvej, vil du støde på byens hyggeligste boghandel Thiemers Magasin. Hos Thiemers Magasin kan du finde et væld af skønne bøger, valgt med omhu af butikkens dygtige medarbejdere, få en varm kaffe eller et godt glas vin, der kan nydes ude foran butikken i de ikoniske røde bænke. Boghandlen er vel besøgt af forfattere, så man kan være heldig at se et kendt ansigt. Ellers kan man tilmelde sig forskellige arrangementer via deres hjemmeside, hvor man har mulighed for at møde de forskellige forfattere til boglanceringer, komme til oplæsninger eller guidede fælleslæsninger. Thiemers Magasin blev tildelt prisen som Byens Bedste Litteraturoplevelse i 2022, så vi kan roligt anbefale at slå vej forbi denne oase midt i det pulserende byliv.  

Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København V 

6. Hart Bageri

Hvis man elsker godt bagværk, hvor der er smæk på smagen og saft i krummen, så er Hart Bageri ikke til at komme udenom. Bageriet byder på klassiske surdejsbrød, smørtunge croissanter samt kager efter sæson. Hvis man har sult efter lidt mere, så laver bageriet også nogle gode sandwichs på deres ’everyday rye’ rugbrød til frokost. 

Tip: Kom i god tid. Bageriet har altid mange kunder og spisende gæster udenfor.  

Hart Bageri, Gammel Kongevej 109, Frederiksberg 1850 

7. Botti

Botti er byens nye vinbutik, der primært sælger norditalienske vine, der er økologisk dyrket med omtanke og respekt for miljøet. Så er man til kvalitetsvin fra den nordlige del af Italien, så er Botti et sted man skal besøge. Bottis koncept er, at man ikke kan reservere bord, da der er fokus på nærvær, ro og den gode oplevelse. Man skal have tid til at opleve butikken, få en god snak med sommelieren om den vin, man får i glasset og ro til at nyde den. For at fuldende oplevelsen på Botti, kan man få lette starters og snacks serveret til sin vin i stil med det vinbønderne selv spiser efter en dag i markerne.  

Botti, Gammel Kongevej 107, 1850 

8. Parkerne og Cisternerne

Frederiksberg Have er byens grønne hjerte. Det er et sted, der emmer af både ro og liv, da haven altid er vel besøgt af lokale såvel som turister. Haven er omlagt af Frederik d. 6 i perioden 1798-1804 fra barokhave til romantisk have, der var den dominerende havestil i perioden. Derfor er stierne og kanalerne i haven snoede, og leder de besøgende ud på et nøje tilrettelagt eventyr gennem haven, der er tæt bevokset af træer, buske og blomster. I haven kan man opleve kildegrotten tæt ved slottet, små vandfald i de anlagte søer, det kinesiske lysthus og meget mere.  

Uanset, om man vil gå en tur, slå sig ned på græsset til picnic eller nyde freden på en bænk, så er haven et oplagt sted at tage hen. Har man mod på at gå lidt mere, kan man passende krydse Roskildevej og besøge Søndermarken.  

I Søndermarken kan du også besøge vores kunsthal Cisternerne, byens gamle vandreservoir, der er omdannet til en underjordisk kunsthal med skiftende udstillinger. Oplev det fantastiske og unikke rum, der med garanti adskiller sig fra alle andre kunsthaller, du hidtil har besøgt. 

Frederiksberg have (hovedindgang), Frederiksberg Runddel 1A, 2000 Frederiksberg 

Søndermarken (hovedindgang), Pile Allé 55, 2000 Frederiksberg 

Cisternerne, Søndermarken, 2000 Frederiksberg 

9. Café Intime 

Café Intime har ligget på Frederiksberg siden 1920’erne, og festen har varet ved siden da. Næsten hver aften finder du en pianist ved stedets flygel, som sørger for den helt rigtige stemning, og kommer man om søndagen spiller husets orkester jazz. Café Intime er kendt for at være et sted, der rummer og samler alle mennesker på tværs af forskelligheder, hvorfor man også kan komme forbi til dragshows, hvor husets respektive drags sætter gang i festen med vilde performances. Kom forbi til en kold øl eller drink sammen med byens andre gæster, og bliv omfavnet af den unikke stemning, som kun Café Intime kan give dig. 

Café Intime, Allégade 25, 2000 Frederiksberg 

10. HVORNUM

Hvornum er en nyere tilflytter til Frederiksberg, og her kan man erhverve sig alt fra vintagemøbler til samtidskunst og boligtilbehør. Kom ind og oplev det vidunderlige miks af forskelligt interiør og kunst, der er håndplukket til butikken. Her er du sikker på at finde noget din nabo ikke har.  

HVORNUM, Gammel Kongevej 105, 1850 Frederiksberg