17. maj 2022

KONCERT / STUE 1

Oplev udstillingen Stuer af Torgny Wilcke i nyt lys, når der holdes en helt særlig dobbeltkoncert i udstillingen på Møstings tirsdag aften d. 17. maj kl. 19.

Type
Koncert / Optræden
Dato
17. maj 2022 kl. 19:00 - 20:00
Sted
Møstings

Oplev udstillingen Stuer af Torgny Wilcke i nyt lys, når der holdes en helt særlig dobbeltkoncert i udstillingen på Møstings tirsdag aften d. 17. maj kl. 19.

Til koncertens første del skaber solocellisten Tobias Van der Pals og saxofonisten Thomas Agergaard med en usædvanlig instrumentkombination og unikt lydunivers. Sammen har de skabt ensemblet ”Bach Perspective”, hvor de spiller nykomponeret musik med afsæt i improvisationer. Musikken står på de musikalske skuldre af såvel Bach som avantgarde, improvisationsmusik og nordiske folketoner.

Efter en kort pause følger vokalisten og elektronik-virtuosen Randi Pontoppidan og Saxofonisten Thomas Agergaard med et symfonisk univers med solistiske indslag og organisk voksende kammermusik. Musikken trækker på historien, men peger også mod samtidens nye udtryk uden at lade publikum i stikken.

Gratis entré med tilmelding på moestings@frederiksbergmuseerne.dk

Koncerten er støttet af Frederiksberg Musikudvalg

___

Om musikerne:
Thomas Agergaard (f. 1962) er saxofonist og komponist. Han er født og opvokset i Charlottenlund ved København, og som barn startede han med at spille tværfløjte, senere tenor- og sopransaxofon. I dag har Agergaard virke som komponist, musiker, producer og kapelmester og har adskillige anmelderroste udgivelser bag sig. Thomas Agergaard er initiativtager til flere kulturelle events, og han har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.
https://soundcloud.com/search?q=thomas%20agergaard

Randi Pontoppidan er kendt for en eksperimenterende blanding af vokalarbejde, komposition og elektronisk live bearbejdning af stemmen. Hun er og uddannet ved Royal Music Conservatory i Den Haag, Holland i jazz og klassisk sang, og hun blander stilarterne til en helt ny verden i sine kompositioner, der ikke lader sig kategorisere i genrer, men er sine helt egne. Pontoppidans voksende brug af live elektronik har givet hendes repertoire en spændvidde så mulighederne synes ubegrænsede og definitionerne utilstrækkelige. I 2019 udkom albummet ’Rooms’, som høstede flotte anmeldelser. Pontoppidan er en international anerkendt og efterspurgt komponist, nomineret til årets vokalist, Steppeulven 2020. www.randipontoppidan.com

Tobias van der Pals (f. 1978) er en svensk-dansk cellist og kendetegnes på sin varme, udtryksfulde lyd, som gentagne gange er blevet rost af den internationale presse. Tobias van der Pals har studeret med Johannes Goritzki, Frans Helmerson og Morten Zeuthen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Royal Academy of Music i London, og han har optrådt som solist og kammermusiker i det meste af verden. Hans fremførelse af den komplette cyklus af J. S. Bachs cellosuiter i 2019 blev af Sydsvenskan magasin beskrevet som ”en prøvelse af intimitet” og fortsætter: ”Tobias van der Pals opnår en enestående præstation”.
https://bachperspective.com

___


Læs mere om udstillingen Stuer

Foto: Nanja Pontoppidan.