Vandets veje

Kom med på naturfaglig felttur i de underjordiske cisterner i Søndermarken. ”Vandets veje” er et undervisningsforløb udviklet til grundskolens ældste klasser med fokus på det fællesfaglige område ”Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer”.

målgruppe
Udskoling
Fag
Natur og teknologi
museum
Cisternerne


Hvad sker der, når regnvand siver ned igennem jordlagene til grundvandet? Hvordan påvirker vi mennesker naturens økosystemer? Og hvad kan målinger fra Søndermarken lære os om fremtidens drikkevandsforsyning?

Cisternerne er et helt unikt sted for naturvidenskabelige eksperimenter og målinger. Derfor inviterer Cisternerne grundskolens ældste klasser på en naturfaglig felttur i det underjordiske og i den omkringliggende park, Søndermarken. Forløbet er udviklet til folkeskolens 9. klasser men tilbydes også til både 8. og 10. klassetrin.

Forløbet omfatter en felttur på 3 lektioner med naturvidenskabelig undervisning i Cisternerne, undervisningsmaterialer til download samt en introduktion til stedets historie.

Forberedelse

I skal afsætte én lektion inden ekskursionen, hvor klassen på egen hånd arbejder med drikkevand, opstiller hypoteser og laver undersøgelser samt én-to opfølgende lektioner, hvor klassen arbejder videre med målingerne hjemme på skolen.

Materialer

Praktisk information

Medbring praktisk tøj, da det altid er koldt og fugtigt i Cisternerne, og der kan være vand på gulvet.

Booking

I 2024 tilbydes forløbet kun i uge 39 kl. 9-12 på alle hverdage (undt. mandag).
Bemærk at aflysning af en booking skal ske senest tre hverdage før start, og der er et gebyr på 1.000 kr. for manglende fremmøde.