Vandets veje gennem tiden

Kom med på naturfaglig felttur i de underjordiske cisterner i Søndermarken.

målgruppe
7.-10. klasse / Udskoling
Fag
Natur og teknologi
museum
Cisternerne

Målgruppe: 8.-10. klasse
Type: Undervisningsforløb
Varighed:
Pris: 700 kr.
Kontakt: cisternerne@frederiksbergmuseerne.dk

Kom med på naturfaglig felttur i de underjordiske cisterner i Søndermarken.

Hvad sker der, når regnvand siver ned igennem jordlagene til grundvandet? Hvordan påvirker vi mennesker naturens økosystemer? Og hvad kan målinger fra Søndermarken lære os om fremtidens drikkevandsforsyning?

Cisternerne er et helt unikt sted for naturvidenskabelige eksperimenter og målinger. Derfor inviterer Cisternerne 8., 9. og 10. klasser på en naturfaglig felttur i det underjordiske og i den omkringliggende park, Søndermarken.

Som en del af forløbet indgår en felttur på 3 lektioner med vores undervisere i Cisternerne. Derudover skal I afsætte én lektion inden ekskursionen, hvor klassen på egen hånd arbejder med drikkevand, opstiller hypoteser og laver undersøgelser samt én-to opfølgende lektioner, hvor klassen arbejder videre med målingerne hjemme på skolen.

Prisen omfatter et forløb med naturvidenskabelig undervisning i Cisternerne, undervisningsmaterialer til download samt en guidet introduktion til stedets historie.

Der er ingen yderligere entréudgifter for elever og deres lærere.

Påklædning: Medbring praktisk tøj, da det altid er koldt og fugtigt i Cisternerne.

Vil du høre mere eller booke et forløb? Send din forespørgsel til vores booker på mail til cisternerne@frederiksbergmuseerne.dk. I mailen kan du oplyse navn, telefonnummer, antal deltagere og jeres ønske om dato og tidspunkt for undervisningsforløbet.

ER I EN SKOLE PÅ FREDERIKSBERG?

Skoler på Frederiksberg kan få et særligt, udvidet forløb uden ekstra udgifter, som også tager jer med til Frederiksberg Forsyning. Skriv til skoletilbud@frb-forsyning.dk eller cisternerne@frederiksbergmuseerne.dk for at høre mere.