STORM

STRID: Tegner og fortæller!

2. november 2012 - 28. april 2012

Dato
2. november 2012 - 28. april 2012
Sted
Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg


E: storm@frederiksbergmuseerne.dk
T: 38 86 05 00

Det var med stor fornøjelse, at vi her på Storm P. Museet præsenterede den første museumsudstilling med tegneren og fortælleren Jakob Martin Strid.

Jakob Martin Strid (f. 1973) er elsket af børn og voksne, og som kun få tegnere er han slået bredt igennem. Han har modtaget adskillige priser, bl.a. Kulturministeriets Illustratorpris 2009Gyldendals Store Børnebogspris 2012 og senest Kronprinsparrets Kulturpris 2012.

Strid er kendt for sine striber i Politiken om sit alter-ego Strid og for en række fantastiske børnebøger bl.a. Mustafas kioskMin mormors gebis og senest Den utrolige historie om den kæmpestore pære, der er solgt til flere nordiske og europæiske lande og så langt væk som til Kina og Rusland.

Strid både tegner og skriver selv sine billedbøger og følger dermed traditionen fra bl.a. Hergé, Scarry, Deleuran, Ib Spang Olsen og Ole Lund Kirkegaard. Han har gennem sine bogudgivelser, i sine striber og som kunstner vist et helt igennem unikt talent for både med streg og ord helt enkelt at kunne fortælle pointerede historier i en sjælden kombination af en æstetisk-barok streg, som genspejles i et til tider haiku-enkelt sprog tilsat smil og med absolut gehør for billedkomposition. Den rene og humoristiske stil samt historierne præget af både anarki, nysgerrighed og et roligt, men overraskende flow, har vist sig at vække genkendelse hos både børn og voksne.

På udstillingen kunne man opleve Strid som kunstner og fortæller, med mere end 200 forskellige værker, hvoraf en god del ikke var vist før eller udgivet i bøger. Det er fantastiske tegninger sat sammen med Strids egne fortællinger. De illustrative tegninger er kunstværker i deres egen ret, hvori Strids poetiske og egenartede verdener udfolder sig. Museets gæster kunne fordybe sig i den kunstneriske proces med at skabe værkerne og opleve forskellen mellem skitse og det færdige værk.

Tag på rejse med en kæmpestor pære!
Museet havde bygget en kæmpestor pære og inviterede børn på rejse med Strids bøger, ud i verden og ind i fantasien univers. Ved kæmpe-
bogstaverne STRID kunne børnene desuden selv tegne og udfolde deres kreative fantasi. Med museets iPods kunne de lidt større børn følge sporlegen blandt Strids værker og løse nogle små opgaver.

Udstillingen blev støttet af FrederiksbergFonden, Frederiksberg Kommune og Søren Gyldendal Fonden.