STORM

Storm P. og drømmen om Amerika

9. maj 2019 - 22. september 2019

Dato
9. maj 2019 - 22. september 2019
Sted
Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg


E: storm@frederiksbergmuseerne.dk
T: 38 86 05 00

For Storm P. var Amerika drømmenes mål og havde været det siden hans drengeår. Hvorfor er det så – da drømmen endelig realiseres i 1919 – at han knap 2 uger efter sin ankomst beskriver landet som brutalt, råt og uciviliseret?

Udstillingen Storm P. og drømmen om Amerika fortæller historien om Storm P.s fascinerende rejse til et turbulent Amerika anno 1919 set med kunstnerens satiriske blik. Men udstillingen er også en biografisk rejse ind i Storm P.s sind, hvor mødet med drømmen blev noget nær et mareridt.

På mange måder blev Amerikarejsen afgørende for Danmarks største humorist – som en dannelsesrejse, der lagde grundstenen til den Storm P., vi i dag kender så godt. Publikum inviteres med på et fascinerende eventyr om drengedrømme og professionelle ambitioner, begejstring og fortvivlelse og om kulturforskelle Europa og USA imellem i en fantastisk epoke.

Udstillingen markerer 70-året for Storm P.s død i 1949 og 100-års jubilæet for Storm P.s fejlslagne erobringstogt til USA i 1919. Den personlige ydre og indre rejse og erkendelsen af, at virkeligheden sjældent svarer ganske til drømmen, er temaer, som taler direkte til de fleste – også i dag 100 år efter, hvor forholdet mellem Europa og USA er så aktuelt et tema som nogensinde.

Udstillingen er bygget op omkring fire tableauer, der hver viser rejsens fysiske og mentale faser. Fra drømmens begejstrede start, henover storby og wild west destinationer og mødet med dansk-amerikanerne, til klaustrofobiske hotelværelser og endelig hjemme igen til de trygge danske rammer og erkendelsen af, at det er her, han hører hjemme som humorist og kunstner.

Udstillingen er støttet af Beckett-Fonden, Tegneren Robert Storm Petersens Museumsfond og Frimodt-Heineke Fonden.