STORM

PLAY: Digitale spil

4. september 2015 - 10. januar 2016

Dato
4. september 2015 - 10. januar 2016
Sted
Frederiksberg Runddel
2000 Frederiksberg


E: storm@frederiksbergmuseerne.dk
T: 38 86 05 00

P for Play, L for Laboratory, A for Art og Y for Yourself – Storm P. Museets efterårsudstilling PLAY sætter fokus på digitale spil og de nyeste tendenser inden for digital leg. Du kan gå på opdagelse i tidens nyeste, fedeste og smukkeste digitale spil og afprøve nye måder at interagere med de digitale platforme på, opleve spillene som kunstværker og dykke ned i genren som en afgørende del af vores fælles kultur.

PLAY undersøger mødet mellem spiller og spil ved at tage afsæt i digitale spil som legekategori og de sociale fælleskaber som udfoldes, når vi spiller sammen. Du kan selv prøve kræfter med digital programmering samt opleve processerne bagom spiludvikling gennem grafiske skitser og arbejdstegninger.

PLAY ser også nærmere på spil, der på forskellige måder ligger i feltet mellem kunstværk (flere af spillene har været udstillet før) og spil, hvor udviklerne har arbejdet med det æstetiske udtryk og virkemidler. En afgørende forskel på spil og mere traditionelle kunstneriske udtryk er det interaktive element. Udstillingen inviterer derfor også til selv at spille og udfordre sig selv og ideen om, hvad et spil er og kan i dag.

Digitale spil er en afgørende del af vores kulturforbrug. Særligt hos yngre generationer er spil en helt naturlig og dominerende del af hverdagen. Spil er en levende, sprudlende og vildtvoksende del af vores kultur. Det vil vi som museum gerne forholde os til og med PLAY kvalificere og undersøge den digitale verden, som skabes i og med spil – og ikke mindst gøre det med afsæt i en grundlæggende nysgerrighed overfor de unges oplevelser og erfaringer.

PLAY henvender sig til både børn, unge, nysgerrige forældre og andre spilleglade voksne. Udstillingen er skabt i samarbejde med Danmarks førende eksperter på feltet lige fra brugerne til de mest succesfulde udviklere. Deres engagement og opbakning har sat sit tydelige præg på opbygningen af udstillingen og udvalget af spil.