09.08.22

NY UDSTILLING / GEORGE KOUTSOURIS: NATURE SYMPHONY

Med udstillingen Nature Symphony inviterer billedkunstner George Koutsouris publikum med ind i en totalinstallation, der med sine maskinelle skulpturer og poetiske lydunivers stiller spørgsmålstegn ved menneskets forhold til naturen og vores konstante behov for kontrol.

17. september – 27. november 2022 

Så snart man træder ind i George Koutsouris’ soloudstilling, omsluttes man af et lydunivers, der umiddelbart lyder som vandets rislen i åen, kvidrende fugle og bladenes susen i vinden. Men lydene er reelt konstrueret ud fra matematiske beregninger og teknologiske konstruktioner. 

Lydoplevelsen ændrer sig alt efter publikums bevægelser i rummet. Lydene, som ved første indtryk virker uforudsigelige og tilfældige, er nøje afstemt rummets akustik. De fleste tænder og slukker automatisk ved hjælp af mekanismer og beregninger skabt af kunstneren selv, mens andre er interaktive.   

I hvert af Møstings’ fire udstillingsrum møder vi store konstruktioner af træ, metal, plast og elektroniske mekanismer, som alle tydeligvis er menneskeskabt. 

George Koutsouris, som både er uddannet kunstner og mekanisk og akustisk ingeniør, udforsker med sin kunst samfundets videnskabelige og matematiske principper gennem leg og nysgerrighed.  

Ved at benytte low-tech mekanik til at mime naturen, understreger Koutsouris, at maskiner bør bygges for at tage del i en genopretning af naturens miljøer.     

Alle værkerne er skabt til Møstings, der i 1800-tallet blev anvendt som sommerresidens og placeret tæt på Frederiksbergs grønne natur. Med udstillingen forbinder Koutsouris fortiden og nutiden gennem en fortælling om civilisationens blik på naturen.  

Han undersøger, hvordan naturen konstant forandres både gennem sit eget økosystem og gennem vores menneskelige behov for at eje den på trods af kaotiske klimaændringer, der er uden for vores kontrol. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og delvist skabt på Statens Værksteder for Kunst  
 

For yderligere information og pressefotos kontakt udstillingsinspektør, Aristea Kildegaard Pappas på mail akp@frederiksbergmuseerne.dk eller tlf.: 30738030   

Arrangementer i udstillingsperioden 

Fredag d. 16. september kl. 17-19  
Fernisering 
Alle er velkomne  

Fredag d. 14. oktober kl. 18-24  

Kulturnatten  
Til årets Kulturnat i Møstings kan man opleve en poetisk fortolkning af den aktuelle udstilling. Her bliver lyde fra udstillingen brugt i en live performance af kunstneren selv og musiker og performer Marina Siani. Sammen vil de aktivere og intensivere den altomsluttende totalinstallation på Møstings’ førstesal.  

Der vil være 4 performances i løbet af aftenen, og det vil være muligt at opleve udstillingen på egen hånd mellem hver performance. 

Gratis adgang med Kulturnats badge. Kræver ingen tilmelding.