12.12.22

Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden 

7. januar – 19. marts 2023

På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer.

Afsættet for udstillingen er kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os, både samtidslandskabet præget af menneskeskabte forandringer og de mere intime og hjemlige landskaber.
I hendes skulpturelle malerier og maleriske skulpturer, med brug af et bredt spektrum af materialer, udforskes netop dette igen og igen. 

På soloudstillingen i Møstings udstiller Hyllemose flere større skulpturer skabt specifikt til de markante udstillingsrum, hvor de klassiske vægfarver spiller sammen med flere af værkerne.  
 
Inkorporeret i skulpturerne aner man konturer af forskellige genstande under eller på den farvede lycra, som plastikdele, sten og træ fundet på stranden. Ved at indføje fundne elementer i nye skulpturer skabes nye maleriske landskaber i sig selv. På udstillingen ses også flere mindre væghængte værker, som landskabsportrætter og kortagtige optegninger på masonit.  
 
Trods et generelt fravær af mennesker som motiv er kroppen alligevel altid nærværende i Ellen Hyllemoses værker. Ikke som egentlige skikkelser men som aftryk og spor, skjulte eller slørede.  

Titlen Landskab set fra siden refererer netop til det kunstneriske fokus på det oversete, detaljen, og alt det, der er mellem lagene og bagved udsigten. 

Møstings’ omkringliggende uderum er nærværende i udstillingen med rummenes markante lysindfald, vandet og de vejende trækroner. Herfra er der udsigt til Ellen Hyllemoses installation i Andebakkesøen skabt af opklippede landskabsstrimler i farvet presenning, der på regnfulde dage drypper og hvirvler vanddråber rundt.  

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af professor og forfatter, Erik Steffensen, og et uddrag af antropolog Cecilie Rubows bog, Indendørsmenneskets natur.