Er du Bakkehusets nye studentermedhjælper?

Har du lyst til at arbejde med kultur- og litteraturformidling og er du smilende og serviceminded, så er du måske Frederiksbergmuseernes nye museumsvært og omviser.

Vi søger en imødekommende person, som har lyst til at formidle fortællinger om dansk guldalder, Kamma og Knud Lyne Rahbeks litterære mødested og Bakkehusets spændende historie. Du behøver ikke at kende alt til Bakkehusets historie samt til 1700- og 1800-tallets kultur og litteratur på forhånd, men du skal have lyst til at fordybe dig i det og til at formidle stoffet til børn, unge og voksne.

Som museumsvært skal du give vores gæster en venlig og serviceorienteret velkomst og du har ansvaret for salg af billetter og varer i museumsbutikken. Vi lægger stor vægt på kundeservice, troværdige produkter og den gode fortælling i museumsbutikken, og du skal derfor sætte dig godt ind i varesortimentet og dets kobling til Bakkehuset. Som museumsvært skal du kunne agere selvstændigt og struktureret samt hjælpe med forskellige praktiske og administrative opgaver, hvad enten det drejer sig om opfyldning af varer i butikken, besvarelse af omvisningsbestillinger, let rengøring i butiksområdet, rundering i udstillingsområderne m.m.

Alle museumsværter fungerer også som omvisere, og du kommer derfor til at arbejde med mundtlig formidling på både dansk og engelsk. Vi får besøg af både voksengrupper, børnefamilier og skoleklasser på daglig basis, så formidling til både børn og voksne vil være en del af dagligdagen. Som studentermedhjælper i Bakkehuset får du dermed mulighed for at møde og arbejde med kultur- og litteraturformidling til mange forskellige målgrupper.

Bakkehusets team består af en lille flok engagerede mennesker med meget forskellige funktioner, opgaver og baggrunde, og det team bliver du en del af. Sammen er vi med til at gøre Bakkehuset til det særlige sted, det er: En historisk oase midt i hovedstaden.

Arbejdsopgaver:

Dine opgaver vil bestå af følgende:

 • Billetsalg og servicering af gæster
 • Omvisninger til forskellige målgrupper, herunder også skoleklasser
 • Løbende opsyn med udstillingsarealer i åbningstiden
 • Salg i museumsbutikken, herunder også pasning af butikken med vareopfyldning m.m.
 • Forefaldende administrative og praktiske opgaver samt kommunikationsopgaver
 • Praktisk afvikling af arrangementer og event

Kvalifikationer:

Vi forventer, at du har:

 • Lyst til at arbejde med mundtlig kulturformidling og evt. omvisererfaring
 • Erfaring med butikssalg og betjening af kasseapparater
 • Basalt kendskab til IT (Microsoft Office pakke samt gerne Ajour)

Herudover forventer vi, at du:

 • Er interesseret i dansk historie, kultur og litteratur
 • Er serviceorienteret og udadvendt
 • Er ansvarsbevidst og struktureret
 • Har gode sprogkundskaber (minimum engelsk og gerne flere sprog)
 • Har gode samarbejdsevner og kommunikative kompetencer
 • Er fleksibel og kan arbejde i en til tider hektisk hverdag samt bevare overblikket og prioritere opgaverne

Din arbejdstid som museumsvært vil typisk være weekender i tidsrummet kl. 10.30 og 17.30 samt enkelte hverdagsvagter. I forbindelse med afvikling af omvisninger, events, workshops og foredrag kan vi også få brug for din hjælp om aftenen, men dette koordineres ad hoc.

Arbejdsstedet er Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg.

Bakkehuset er en del af Frederiksbergmuseerne, som også inkluderer Storm – Museet for humor og satire samt udstillingsstederne Møstings og Cisternerne.

Du vil også kunne få vagter som museumsvært på Storm, Møstings og Cisternerne.

Stillingen ønskes besat fra 1. marts 2022. Stillingen søges ved at sende ansøgning og CV til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk

Læs mere på www.frederiksbergmuseerne.dk

Ansøgning

Ansøgningen skal være museet i hænde senest 15. februar 2022

Yderligere oplysninger om stillingen, kan indhentes hos Rikke Lagersted-Olsen, rlo@frederiksbergmuseerne.dk