Er du Bakkehusets nye vært og museumsunderviser?

Poesisamtaler, eventyrskrivning og sanselige erfaringer i et unikt kulturhistorisk mødested – det er noget af det børn, unge og andre besøgende kan opleve på Bakkehuset. Hvis du har interesse for at formidle kunst- og kulturhistorie i undervisning og gennem værtskab, så er stillingen som studentermedhjælper måske noget for dig?  

I begyndelsen af den danske guldalder samledes digtere, litterater og videnskabsfolk i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks ydmyge dagligstue for at snakke om litteratur og tidens store spørgsmål. Bakkehuset er i dag en del af Frederiksbergmuseerne og er museum for litteratur, kultur og livsformer under den danske guldalder. Museet rummer et autentisk indrettet hjem, skiftende særudstillinger og en romantisk have med en frokostrestaurant.  

Bakkehusets team består af en lille flok engagerede mennesker med forskellige funktioner, opgaver og baggrunde – det team bliver du en del af. Sammen er vi med til at gøre Bakkehuset til dét særlige sted, hvor man oplever 1800-tallets stemning, æstetik og livsformer via alle sanser!   

Undervisning og værtskab 
Vi søger to nye studentermedhjælpere, der vil arbejde med undervisning, formidling og publikumsmodtagelse. Du vil blive oplært som både museumsunderviser og som museumsvært. I stillingerne er der særligt fokus på undervisning af børn og unge fra daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne.   

I undervisningen mødes børn og unge om 1800-tallets litteratur og kunst som dannelsesfag, og de erfarer, hvordan forfatteres liv, samtid og forfatterskab var forbundet. Litteratur- og kulturhistorie er ikke blot noget, børn og unge skal høre om, men en praksis, de får mulighed for at deltage i fx gennem samtaler, skriveøvelser og kreative læreprocesser. Det er vigtigt, at du med stillingen har ambitioner om at udvikle dig som museumsunderviser og prioriterer både den samlingsfaglige og didaktiske fordybelse, det fordrer.   

Som museumsvært byder du velkommen og sælger billetter til museets besøgende, holder opsyn med udstillingerne, sælger varer i museumsbutikken og varetager mindre administrative eller kommunikative opgaver. Billetsalget er forbundet med Bakkehusets museumsbutik.  

Arbejdsopgaver:

  • Faste undervisningstimer tirsdage eller onsdage (min. 3 timer per vagt)   
  • Mulighed for at indgå i museumsværternes vagtplan med ad hoc vagter i tidsrummet kl. 11-18 på hverdage (undtagen mandage) og kl. 11-17 i weekender 
  • Ad hoc hjælp med praktisk afvikling af arrangementer og events efter aftale  

Kvalifikationer:  

Vi forventer, at:  

  • Du er studerende med en fagkombination, der kan have relevans for museumsarbejdet, undervisning og fagområderne dansk litteratur og kulturhistorie. Hvad enten du studerer historie, dansk, kunsthistorie, moderne kultur- og kulturformidling, læreruddannelsen el. lignende fag, opfordrer vi dig til at søge. Du skal ikke kunne alt og behøver ikke at have erfaring med undervisning på forhånd, men du skal kunne se, at stillingen som studentermedhjælper på Bakkehuset giver værdi i forhold til dit studie, og du skal have mod på og lyst til at formidle til en meget bred målgruppe af børn og voksne.   
  • Du har gode formidlingsevner mundtligt og skriftligt.   
  • Du har lyst til at formidle for mange forskellige aldersgrupper og vil udvikle dig didaktisk og pædagogisk som museumsunderviser.      
  • Du er serviceminded og imødekommende i forhold til publikumsmodtagelse i bred forstand. 
  • Du er god til at samarbejde og har lyst til at indgå fleksibelt i et musealt fagfælleskab.   

 Arbejdsstedet er som udgangspunkt på Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C. Du vil, efter aftale, kunne få tilbudt ad hoc vagter på Frederiksbergmuseernes øvrige besøgssteder.  

Læs mere om Bakkehuset og Frederiksbergmuseerne på www.frederiksbergmuseerne.dk  

Ansøgning:   

Send en kortfattet ansøgning, hvor du formidler din motivation for at søge stillingen og for at ville arbejde med museumsundervisning, samt dit CV med kontaktoplysninger.
Ansøgningen sendes til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk og skal senest være museet i hænde tirsdag d.7. juni kl. 12. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted d. 13. juni/uge 24. 

Stillingen ønskes besat fra 15. august 2023, hvor der vil være oplæring i værts- og undervisningsarbejdet. Fredag den 23. juni kl. 10-12 vil der være en kortere faglig introduktion til museet og mulighed for at hilse på kollegaerne.   

Mandag d. 5. juni mellem kl. 11 og 13 sidder undervisningsansvarlig Line Esbjørn klar ved telefonen for spørgsmål ang. undervisningsarbejdet. I dette tidsrum kan hun kontaktes på: 30 73 80 12 eller desuden på mail lie@frederiksbergmuseerne.dk