18. juni 2022

SOMMERFEJRING /

Kom til sommerfejring i en af hovedstadens smukkeste oaser, når vi hylder de blomstrende måneders magi, med et væld af aktiviteter for hele familien.

Smag på ukrudtssodavand, skriv sommerdigte under kastanjetræet eller hør fortidens fortællinger hviske til dig i de smukke historiske omgivelser

Type
For Børn
Dato
18. juni 2022 kl. 11:00 - 15:00
Sted
Bakkehuset
Pris
Billetter købes i døren / Børn fri entré, voksne 75 kr.

”Du danske sommer, jeg elsker dig” sådan lyder første strofe i Thøger Larsens afholdte årstidssang.

I Bakkehusets stemningsfulde omgivelser mellem æbletræer, ærteblomster, vinranker, summende bier og duftende roser ønsker vi at hylde sommerens rige fauna og overflod af råvarer som jordbær, asparges, hyld, rabarber og meget andet.

Til vores sommerfejringen kan du så dine egne små frø, som kan vokse hjemme i vindueskarmen, råsylte jordbær, høre om sukkerets historie, få smagsprøver på ukrudtssodavand eller kartoffeltryk, digte om sommerens varme og skønne natur, høre oplæsninger på græsset og fortællinger om Rahbek-parrets historiske blomstrende have.

For 200 år siden lå Bakkehuset stadig ude på landet og huset var omgivet af marker, enge og gårde, hvor man dyrkede mange af de grøntsager, som københavnerne levede af.
I Bakkehuset boede ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, som entusiastisk og passioneret dyrkede deres store have. Dengang var det nødvendigt at være selvforsynende og at kunne fermentere og gemme sine råvarer, så man stadig kunne smage en bid af sommeren, når mørket kom og kulden satte ind.

Alle disse fortællinger ønsker vi at dele med jer til vores stemningsfulde sommerfejring på Bakkehuset – vi ses i den blomstrende have eller under kastanjen!

Sommerfejringen er et samarbejde mellem Frederiksbergmuseerne, FRAK, Naturvejlederne på Frederiksberg og Biblioteket Frederiksberg.

Arrangementet er støttet af Max Fodgaard Fonden og Arbejdernes Landsbank

Sommerfejringen foregår både ude og inde og billetter købes i døren.

Entre: børn gratis / voksne 75 kr.