3. december 2023

Jul på Bakkehuset /

Vi glæder os til atter i år at invitere børn og familier til Jul på Bakkehuset. På gårdspladsen synger Musikhøjskolens Børnekor julen ind, og inden for i de historiske stuer har kunstnerkollektivet ET ANDET STED lavet en særlig juleudstilling, Evig jul. Tableauer og figurer i et frostsprængt vinterlandskab fortæller om den gæstfrihed og varme, der herskede hos Rahbekparret og giver indblik i den ånd, der tiltrak mange forskellige kunstnere og forfattere i 1800-tallet.

Type
For Børn, Workshop
Dato
3. december 2023 kl. 11:00 -17:00

Hvad var så tillokkende ved Bakkehuset, at folk tog rejsen fra København og langt, langt ud på landet? Hvorfor gemte Kamma en sort ravnefjer? Og hvad håbede man at få til sin te i Bakkehuset? Hvilken hjemmelavet ting kunne man være heldig at få foræret af Kamma? Kom og gå på opdagelse i stuerne, hvor også en masse nisser gemmer sig!

Kamma og Knud havde ikke selv juletræ. Det nød de i stedet hos venner. Kamma flettede derimod kranse, som hun lagde på kommoder og borde rundt i Bakkehuset. På museets 1. sal kan du skabe din egen julekrans sammen med kunstnerne fra ET ANDET STED – og sammen med din mor eller far. Duoen, som består af Berit Nørgaard og Gitte Bach, skaber eventyrligt og avanceret i papmaché og papir-

Det er nødvendigt at købe billet til workshop på www.billetto.dk (25 kr. for børn). Billetten inkluderer besøg på museet.

I Orangeriet kan man dagen igennem købe varme drikke at lune sig med, og ved arbejdsborde på gårdspladsen, kan man udhule æbler og lave sin egen æblelygte (gratis).

Udstillingen Evig jul kan ses i Bakkehuset far 28. november – 7. januar 2024.

Program:

Kl. 11-11:30: Musikhøjskolens Børnekor v. Malu Nørholm og Anne Uhre (gratis)

Kl. 11-17: Åbent æble-lygteværksted (gratis) i samarbejde med Arbejdernes Landsbank.

Kl. 11-17: Orangeriet sælger varme drikke

Kl. 11-17: Museet er åbent: Oplev juleudstillingen Evig jul af ET ANDET STED, Eventyrakademiet og de historiske stuer (kræver billet til museet)

Kl. 11: Kranse-workshop på museets 1. sal (kræver særskilt billet via Billetto.dk)

Kl. 13: Kranse-workshop på museets 1. sal (kræver særskilt billet via Billetto.dk)

Kl. 14: Kranse-workshop på museets 1. sal (kræver særskilt billet via Billetto.dk)

Kl. 15: Kranse-workshop på museets 1. sal (kræver særskilt billet via Billetto.dk)

Kl. 16: Kranse-workshop på museets 1. sal (kræver særskilt billet via Billetto.dk)

Jul på Bakkehuset er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank