23. maj 2024

Interviewsamtale med Kristoffer Ørum om Storm P. /

"Sammenlignende billeddannelser i ubevogtede øjeblikke" / Mød billedkunstner Kristoffer Ørum i samtale med museumsinspektør Nikolaj Brandt om bl.a. moderne kommunikationsformer, virkelighed versus fiktion, kunstig intelligens - og om Storm P.

Type
Foredrag, Samtale
Dato
23. maj 2024 kl. 18:30 -19:30
Sted
STORM
Pris
75 kr.

I forbindelse med Art Matter Festival afholder STORM en interviewsamtale mellem museumsinspektør Nikolaj Brandt og aftenens hovedperson, billedkunstner Kristoffer Ørum.

Kristoffer Ørum skaber kunst du ikke bliver færdig med. Med uafrystelige udstillinger som f.eks Putins næse (2019) bygger han fyrtårne, hvor andre tænder en tændstik. Han undersøger og udfordrer vores moderne kulturs kommunikationsformer. Han skaber sammenstød mellem mediernes glatte overflader og det nære, det kropslige, det uforudsigelige og det absurde. Hvor er virkeligheden egentlig henne? Er det den rigtige kunstner som præsenteres i en kunstnerbiografi, eller er det en slags fiktion? Ifølge Ørum er det det sidste. 

Foredragets titel “Sammenlignende billeddannelser i ubevogtede øjeblikke” er en Storm P. omskrivning af et Søren Kierkegaard-citat. Storm P. er kendt for at bruge billeder, sprog og den moderne kulturs medier til grænsen. Han var en mester i selviscenesættelse og pioner med tegneserier, tegnefilm, nye scenekunstformer og tekstformer og udfordrende satirisk billedkunst. Han er også kendt for at punktere det opstyltede og de grandiose illusioner. ”Enhver uniform er løgn – tag uniformen af – og Manden er bare ganske almindelig. Saa kan vi snakke sammen!”

Kristoffer Ørum arbejder med AI – kunstig intelligens – tidens mest debatterede og revolutionerende medie. Med udgangspunkt i eksempler fra Storm P.s praksis for 100 år siden sammenligner vi billeddannelser med Kristoffer Ørum.

Publikum inviteres med i samtalen i sidste halvdel af arrangementet.
Der vil være mulighed for at købe et glas vin.