18. januar 2024

Friederike Brun og Rom /

I sit foredrag tager vi med litterat Maja Lykketoft til Rom og følger i fodsporene af kosmopolitten, forfatteren, salonværtinden, mæcenen og kunstsamleren Friederike Brun.

Bakkehuset_foredrag
Type
Foredrag
Dato
18. januar 2024 kl. 19:30 - 20:30
Sted
Bakkehuset
Pris
90 kr.

Udstillingen Vindue til venskaber går på opdagelse i Friederike Bruns verden med udgangspunkt i hendes stambog, der vidner om en kosmopolit med et stort netværk og en særlig kærlighed til Rom.  

Friederike Brun (1765-1835) var salonværtinde, forfatterinde og kunstmæcen og blandt de første danske kvinder, der drog til Rom. Hun brugte sammenlagt 5 år af sit liv i den evige stad. I både dagbøger, breve og digte roser hun Roms kultur og historie i høje toner: “die Stadt ihrer ewigen Sehnsucht und Liebe bleib” (Byen for kærlighed og evig længsel), skrev hun blandt andet.  

Hun var en særdeles forslugen kulturforbruger og en ivrig netværker, der holdt saloner for byens intellektuelle og kunstneriske elite. Hvad hun oplevede, hvad hun blev inspireret af og hvem hun mødte gennem sine 5 år i Rom, kan du blive klogere på i dette foredrag, der afholdes i udstillingen. 

Foredraget med litterat Maja Lykketoft finder sted på Bakkehusets 1. sal, hvortil der kun er adgang via trappe. Dørene åbner kl. 19.