9. juni 2023

Filmvisning og Artist Talk / Liquid Light

I samarbejde med Art Week, Art Hub Copenhagen og Copenhagen Architecture Festival inviterer Cisternerne til særvisning af filmværket Liquid Light af billedkunstnerne Javier Tapia (Chile/Danmark) og Camilo Ontiveros (Mexico/USA).

Filmvisning_Liquid Light_Javier Tapia og Camilo Ontiveros_Cisternerne
Type
Filmvisning
Dato
9. juni 2023 kl. 19:00 - 20:00
Sted
Cisternerne
UDSOLGT

I den 30 minutter lange film tages publikum med på en rejse langs Colorado-floden til grænsemuren mellem USA og Mexico. Gennem billeder og musik udfoldes fortællingen i et poetisk billedsprog, som undervejs krakelerer og giver indblik i de menneskelige og klimatiske konsekvenser, som geopolitikken mellem USA og Sydamerika medfører.

Cisternernes særlige stemning, arkitektur og klima skaber en unik ramme om visningen og ekkoer filmens fortælling og budskabet om vigtigheden af vand og ikke mindst adgang til vand.

Netop vandet og dets skønhed indtager hovedrollen i filmværket; vandet er en nødvendig kilde til livet, men denne nødvendighed udgør også en skrøbelighed. Den filmiske rejse langs floden synliggør, hvordan vandet og floden udnyttes politisk og kommercielt med store konsekvenser for naturen og de mennesker, der bebor den.

Tag med på en både forunderlig og foruroligende rejse langs Colorado-floden og oplev Cisternernes arkitektur og historie sat i spil under visningen af Liquid Light.

Om Liquid Light

Projektet Liquid Light er oprindeligt en totalinstallation bestående af både film og skulpturer.

Det bærende element i Liquid Light er filmværket produceret i 2019 og 2020 på en længere researchrejse til USA og Mexico. Alle installationens elementer er tænkt som direkte referencer til vand som tema, vandforbrug, klimakrise og geopolitiske aspekter. Liquid Light blev præsenteret for første gang i 2021/22 på Vincent Price Art Museum og vises pt. på Mexicali Biennalen 2022/23, Cheech Museum i Riverside, Californien.

Billetten inkluderer artist talk med Javier Tapia, filmvisning samt besøg i Cisternernes aktuelle udstilling.

Projektet er støttet af bl.a. Frederiksberg Kommune, Statens Kunstfond, Ford Foundation og Grosserer L.F. Foghts Fond

Særvisningen af filmværket Liquid Light er et samarbejde med Art Week, Art Hub Copenhagen og Copenhagen Architecture Festival