15. september 2022

I SELSKAB MED KAMMA RAHBEK / GOLDEN DAYS 2022

Som salonværtinde, penneven og kreativ sparringspartner for unge digterspirer levede Kamma Rahbek et ganske særligt liv – i hvert fald sammenlignet med mange af kvinderne i samtiden.

Type
Foredrag, Oplæsning
Dato
15. september 2022 kl. 17:00 -21:00
Sted
Bakkehuset
Pris
350 kr.

Sammen med ægtefællen K.L. Rahbek skabte hun et litterært hotspot i sit hjem på Bakkehuset, og allerede i hendes egen levetid blev der spundet en litterær myte omkring hende. Denne aften kommer vi tæt på den sagnomspundne kvinde igennem et væld af syns-, lytte- og smagsindtryk.

Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen giver et indblik i Kamma Rahbeks liv og hendes mangefacetterede interesser og fortæller om Kamma Rahbeks rolle som salonværtinde i hovedpersonens egne, intime omgivelser på Bakkehuset.

Derefter vil Orangeriets køkkenchef Fie Berlin servere og formidle spændende madoplevelser fra 1800-tallets køkken, i form af bl.a. klipfisk, hedvin, sødsuppe, smørrebrød og syltede frugter. Efterfølgende gives ordet til Kamma Rahbek selv, når skuespilleren Natalie Wolfsberg Madueño læser op af Rahbeks egne breve. Kamma Rahbek var en yndet penneven af mange og hun forstod at iscenesætte sin personlighed på forskellig vis igennem de mange brevvenskaber.