Møstings

Dorte Naomi: Petroleum - The End

5. november 2016 - 18. december 2016

Dato
5. november 2016 - 18. december 2016
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

I sin soloudstilling Petroleum – The End i Møstings Hus undersøgte billedkunstner Dorte Naomi menneskets ufravigelige forbindelse til naturen.

Udstillingens titel, Petroleum – The End, henviser til menneskets forbrug, kontrol og forbindelse til naturen og paradokset i, at vi selv er ren natur. Petroleum er udvundet af råolie og bruges til brændstof. Vi skaber ild, vi starter en motor og måske brænder vi selv op i sidste ende. Med en alvorlig, men kærlig tilgang undersøger og udstiller Naomi menneskets fejlbarlige, skinbarlige og barnlige natur.

Udstillingen i Møstings Hus var Naomis første soloudstilling udelukkende med linoleumstryk. De monokrome, symbolladede værker byggede videre på mange års erfaring med både tegning, maleri og grafik. På udstillingen præsenterede Naomi sine nyeste værker, hvor det figurative opløstes til fordel for et mere råt, åbent og grafisk billedrum primært holdt i sort/hvid.

Om kunstneren

Dorte Naomi er uddannet fra Den Grafiske Højskole og Danmarks Designskole, hvor hun blev færdig i 2006. Hun er medlem af Foreningen Danske Grafikere. Naomi har tidligere udstillet på bl.a. Silkeborg Bad (2016), Kunsthal Århus (2014) og Brandts, Odense (2014) og senest på Forårsudstillingen, Charlottenborg (2016).