Satiretegning

Besøg på egen hånd - Gratis
Som oftest havde Storm P. en mening om den tid, han levede i, som kommer til udtryk i tegningerne.

målgruppe
Udskoling
Fag
Billedkunst, Dansk, Historie
museum
STORM

Type: Besøg på egen hånd
Tilbydes indtil: udgangen af skoleåret 2022/23
Varighed: 75 min.
Pris: Gratis

At ”overdrivelse fremmer forståelsen” ses tydeligt i Storm P.s satiretegninger. Som oftest havde Storm P. en mening om den tid, han levede i, som kommer til udtryk i tegningerne. Særligt i satiretegningerne kan vi se, hvilke uretfærdigheder og problemer, Storm P. syntes, der var i samfundet. Det spejler sig i tegningernes indhold, men det er gennem figurernes form og billedets opbygning, at han underbygger sin holdning.

Forberedelse 
Som lærer kan du med fordel gennemgå lærervejledningen og øvelsesoplægget, så du er forberedt på at gennemføre besøget på egen hånd. Materialerne stilles til rådighed på museet, så du behøver ikke printe og medbringe noget. 
Eleverne behøver ingen særskilt forberedelse, men som lærer kan du vælge, at I på forhånd arbejder med hæftet “Storm P. på den svages side” (se under Materialer).

Plan for besøget 
Indledning: Se sammen på satirevæggen i Storm P. udstillingen på museets førstesal. Udvælg et par satiretegninger og snak om indholdet, sammenhængen med titlen og budskabet i tegningen. 

Tegneopgave: I små grupper udvælger eleverne en satirisk tegning i udstillingen. Gruppen svarer på spørgsmål om tegningens udtryk og bagvedliggende værdier. Derefter tegner gruppen en fælles tegning, der viser det positive modbillede, som er indeholdt i tegningens budskab.

Præsentationsrunde: Grupperne præsenterer tegninger med feedback-grupper

Materialer
Plan for besøg på museet
Storm P. på den svages side
Tegneopgave

Booking af besøg på egen hånd
På STORM er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Skolebesøget skal bestilles på forhånd, minimum ugen før besøget. Museet åbner kl. 11. Det er muligt at bestille besøg med start kl. 9.45 eller 10.00 mod betaling af et tidlig-åbnings-gebyr på 500 kr.

Du bestiller ved at sende en mail til storm@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, navn, kontakt-tlf.nr. og tema for besøget. Oplys også gerne om I ønsker at benytte nogle af materialerne under besøget, så vi kan have det klart til jer, når I kommer. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 38 86 05 00 (tirsdag-fredag kl. 11-17).