Romantikkens brevskrivning

I dette forløb arbejder vi med romantikken som litterær periode og med brevet som genre med udgangspunkt i én udvalgt kanonforfatter

målgruppe
7.-10. klasse / Udskoling
Fag
Dansk
museum
Bakkehuset

Målgruppe: 8.-9. klasse
Type: Undervisningsforløb
Varighed: 2-6 lektioner
Pris: 650 kr.
Kontakt: bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk

I dette forløb arbejder vi med romantikken som litterær periode og med brevet som genre med udgangspunkt i én udvalgt kanonforfatter (H.C. Andersen eller Adam Oehlenschläger). Hver klasse kan frit bestemme, om fokus skal være på enten H.C. Andersen eller Adam Oehlenschläger, men i begge tilfælde vil vi arbejde med forfatterens brevskrivning. Under forløbet undersøger vi spørgsmål omkring genre, sprog og afsender-/modtagerforhold. Vi forsøger samtidig at sætte det udvalgte brev af H.C. Andersen/Adam Oehlenschläger ind i den relevante litterære kontekst, dvs. romantikken som litterær periode. Undervisningsforløbet strækker sig over 6 lektioner fordelt på:

1. klassens forberedelse hjemme på skolen, forestået af klassens lærer.
2. museumsbesøg med rundvisning og gruppearbejde, forestået af museumsunderviseren.
3. opsamling og kreativ opgave hjemme på skolen, forestået af læreren.

Som forberedelse skal klassen have læst et brev af enten Adam Oehlenschläger eller H.C. Andersen samt det undervisningsmateriale, som knytter sig til hver af de to forfattere. Valget af forfatter, H.C. Andersen eller Adam Oehlenschläger, meddeles til museet ved bestilling af forløbet.


Undervisningsmateriale:

Brev af Adam Oehlenschläger
Undervisningsmateriale til Adam Oehlenschläger

Brev af H.C. Andersen
Undervisningsmateriale til H.C. Andersen