Min egen ABC

Indskolingsforløb inspireret af alle de sjove og forunderlige ABC’er skrevet til børn. I forløbet samler eleverne inspiration til deres egen ABC og introduceres til forskellige ord– og sproglege.

målgruppe
Indskoling
Fag
Billedkunst, Dansk
museum
STORM

Målgruppe: 0.-2. klasse/indskolingen
Tilbydes indtil: 31. oktober 2023
Max. antal deltagere: 28
Varighed: 75 min.
Pris: 700,- inkl. fri entré og inkl. klassesæt med ABC’er
(kan bookes som Åben Skole, se nederst)

I forløbet samler eleverne inspiration til deres egen ABC og introduceres til forskellige ord– og sproglege. Undervisningen foregår i særudstillingen Men hvad må vi så? hvor museet formidler den danske tradition for at skabe vild og vovet humor til børn. Sjove, forunderlige, frække og fascinerende ord og sproglege er en del af den historie.

Udstillingen viser eksempler på klassiske ABC’er til børn, i forløbet skal børnene selv prøve kræfter med genren og skabe deres egen ABC, som de får med hjem.

I forløbet har vi fokus på at det legende, kreative og humoristiske kan være en indgang til arbejdet med bogstaver og sprog. Forløbet understøtter desuden elevernes fortolknings- og fremstillingskompetencer.

Læringsmål

Forløbet understøtter bl.a. kompetencemål, der for 2. klasse handler om, at eleverne kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i nære og velkendte situationer samt målet om, at eleverne kan forholde sig til velkendte temaer gennem samtale om litteratur og æstetiske tekster. De leger med sprog og billeder og får en oplevelse af, at disse fænomener både rummer æstetiske, humoristiske og poetiske muligheder.

Booking

Forløbet kan primært bookes på onsdage eller torsdage med start enten kl. 9.30 eller kl. 11.00. Skriv venligst til STORM@frederiksbergmuseerne.dk for at booke eller høre nærmere.

Folkeskoler fra Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune kan bestille forløbet som Åben Skole og få udgiften refunderet. Når I booker, bedes I skrive, hvis I gerne vil booke det som Åben Skole forløb. Så vejleder vi nærmere.