HVOR GÅR GRÆNSEN?

Et dialogbaseret undervisningsforløb der undersøger humorens og satirens forhold til vigtige temaer som køn, religion og globale konflikter. Forløbet tilbydes i skoleåret 2025/26 og vil foregå i museets nye særudstilling "Det var en anden tid".

målgruppe
Udskoling, Ungdomsuddannelser, VUC
Fag
Dansk, Drama, Historie, Samfundsfag
museum
STORM

Humor og satire kan åbne for vigtige samtaler, men kan også slutte dem brat når noget bare er langt over grænsen. I forløbet mødes museets undervisere med de store elever og debatterer, hvor grænsen går for, hvad der er god humor og satire

Vi ser på historiske kilder fra scene- og tegnekunsten og undersøger humorens forhold til vigtige temaer som køn, religion og krig. Gennem en dialogbaseret undervisning får eleverne forståelse for, hvorfor det, der er dybt sårende for den ene, er totalt grineren for andre. De forstår også, hvordan grænserne flytter sig over tid og på tværs af kulturelle skel og traditioner.

Forløbet tilbydes i skoleåret 2025/26 og vil foregå i museets nye særudstilling “Det var en anden tid”.
Indtil da henviser vi til undervisningsforløbet Faglig introduktion til dansk humor og satire, der på forespørgsel kan integrere en introduktion til særudstillingen.

Booking skal ske via booking knappen ovenfor og senest 1 uge før besøget. Det er også muligt at forespørge per mail på muligheden for at komme på andre tidspunkter end onlinebookingen anviser, dog først fra den 2. september 2025. Spørgsmål til forløbet kan skrives til museet på storm@frederiksbergmuseerne.dk.
Vær venligst opmærksom på at vi opkræver undervisningsgebyret ved aflysning senere end 1 uge før besøget eller ved manglende fremmøde.