HVOR GÅR GRÆNSEN?

Et dialogbaseret undervisningsforløb der undersøger humorens forhold til vigtige temaer som køn, religion og krig.

målgruppe
7.-10. klasse / Udskoling, Ungdomsuddannelser
Fag
Dansk, Drama, Historie
museum
Storm

Type: Undervisningsforløb
Varighed: 1 time
Pris: 600 kr.

Humor og satire kan åbne for vigtige samtaler, men kan også slutte dem brat når noget bare er langt over grænsen. I forløbet mødes museets undervisere med de store elever og debatterer, hvor grænsen går for, hvad der er god humor.

Vi ser på historiske kilder fra scene- og tegnekunsten og undersøger humorens forhold til vigtige temaer som køn, religion og krig. Gennem en dialogbaseret undervisning får eleverne forståelse for, hvorfor det, der er dybt sårende for den ene, er totalt grineren for andre. De forstår også, hvordan grænserne flytter sig over tid og på tværs af kulturelle skel og traditioner.

Besøget på STORM kan suppleres med et undervisningsforløb om revy hjemme på skolen. STORM har sammen med DR udarbejdet et undervisningsmateriale som alle skoler har gratis adgang til:
Find materialet hos DR Skole

Revyen henter sine emner og inspiration i samfundet omkring sig og det publikum, der kommer for at se den. Gennem årene har revyen haft mange slagkraftige temaer på programmet og balanceret på en knivsæg af, hvad der er i orden at sige højt. Gennem forløbet kommer dine elever tættere på revygenren, i alt imens de arbejder konkret og kreativt med begrebet ytringsfrihed.

Praktisk info
Undervisningsforløbet skal bookes på forhånd ved at skrive til STORM@frederiksbergmuseerne.dk
Vi kan pt. tilbyde forløbet på onsdage, tidligst kl. 9.30 og senest kl. 11.
Der er fri entré, også for elever der måtte være blevet 18 år samt medfølgende lærere. Selve forløbet koster 600 kr.