HVOR GÅR GRÆNSEN?

Et dialogbaseret undervisningsforløb der undersøger humorens forhold til vigtige temaer som køn, religion og krig.

målgruppe
Udskoling, Ungdomsuddannelser, VUC
Fag
Dansk, Drama, Historie
museum
STORM

Tilbydes: tirsdage og onsdage kl. 9.30 eller kl. 11 samt torsdage kl. 13
Type: Fordybelsesforløb
Varighed: 1 time
Max. deltagere: 28 elever
Pris: 600 kr. inkl. fri entré
Booking: se nederst

Humor og satire kan åbne for vigtige samtaler, men kan også slutte dem brat når noget bare er langt over grænsen. I forløbet mødes museets undervisere med de store elever og debatterer, hvor grænsen går for, hvad der er god humor.

Vi ser på historiske kilder fra scene- og tegnekunsten og undersøger humorens forhold til vigtige temaer som køn, religion og krig. Gennem en dialogbaseret undervisning får eleverne forståelse for, hvorfor det, der er dybt sårende for den ene, er totalt grineren for andre. De forstår også, hvordan grænserne flytter sig over tid og på tværs af kulturelle skel og traditioner.

Revyen henter sine emner og inspiration i samfundet omkring sig og det publikum, der kommer for at se den. Gennem årene har revyen haft mange slagkraftige temaer på programmet og balanceret på en knivsæg af, hvad der er i orden at sige højt. Gennem forløbet kommer dine elever tættere på revygenren, i alt imens de arbejder konkret og kreativt med begrebet ytringsfrihed.

Besøget på STORM kan suppleres med et undervisningsforløb om revy hjemme på skolen. STORM har sammen med DR udarbejdet et undervisningsmateriale, som alle skoler har gratis adgang til.

Find materialet hos DR Skole

Booking

På STORM er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Undervisningsbesøget skal bestilles på forhånd, minimum en uge før besøget. Vi kan primært tilbyde forløbet på tirsdage og onsdage kl. 9.30 eller kl. 11 eller torsdage kl. 13.

Du bestiller ved at sende en mail til STORM@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, kontaktnavn og kontakt-tlf.nr. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 38 86 05 00 (tirsdag-fredag kl. 11-17).