Guldaldertegning

Guldalderens kunstnere tegnede løs – de tegnede hinanden, naturen og den verden, de tog ud for at opleve. På Bakkehuset gør vi guldalderfolket kunsten efter, når professionelle kunstnere underviser eleverne i tegning. I forløbet har vi fokus på portrættegning eller tegning af naturen.

målgruppe
Indskoling, Mellemtrin, Udskoling
Fag
Billedkunst, Dansk, Historie
museum
Bakkehuset

Tilbydes fra: oktober 2023
Varighed: 1,5 time
Max deltagere: 28
Klassetrin: 0-10 klasse
Pris: 750 kr. inkl. fri entré

Guldalderens kunstnere tegnede løs – de tegnede hinanden, naturen og den verden, de tog ud for at opleve. Nogle af disse smukke tegninger samlede forfatteren Friederike Brun og hendes efterkommere i en bog, som i dag findes i Bakkehusets samling. Tegningerne udstilles nu for første gang og rummer små mesterværker af blandt andre Bertel Thorvaldsen, Johan Thomas Lundbye, Lorenz Frølich og Martinus Rørbye.

At tegne er en måde at se og fastholde verden på, som kan bruges i mange fag. I forløbet inspireres eleverne til at fortsætte tegnetraditionen og de bliver introduceret til forskellige tegneteknikker. De undervises af professionelle kunstnere, der er optaget af at undervise børn og unge.

Kompetenceområde

  • Billedkunst – Billedfremstilling,
  • Billedkunst – Billedkommunikation
  • Dansk – Fremstilling
  • Historie – Kildearbejde

Læringsmål

Eleverne fortolker, fremstiller og kommunikerer kultur- og identitetsforståelser gennem selvstændigt æstetisk arbejde.

Eleverne får viden, erfaring og metoder til at deltage i et litterært og æstetisk fællesskab, som udspringer af den danske guldalder. Med afsæt i de kanoniserede kunstneres praksis fører eleverne traditionerne videre og definerer på ny, hvordan verden skal tegnes frem.

Booking

På Bakkehuset er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Forløbet skal bestilles på forhånd, minimum ugen før besøget.
Du bestiller ved at sende en mail til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, navn og kontakt-tlf.nr. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 33 31 43 62 (tirsdag-fredag kl. 11-17).