"Der var så dejligt ude på landet ..." H.C. Andersen og eventyrene

Med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling introduceres eleverne til fortællingen om H.C. Andersen, der som ung og usikker kunstner besøgte Bakkehuset og for første gang følte sig som en rigtig forfatter.

målgruppe
Indskoling
Fag
Billedkunst, Dansk
museum
Bakkehuset

Tilbydes fra: september 2023
Varighed: 1 time
Max deltagere: 28
Klassetrin: 1., 2., 3. klasse.
Pris: 600 kr. inkl. fri entré

Bakkehuset lå i 1800-tallet helt ude på landet, men blev flittigt besøgt af de københavnske forfattere og kunstnere, der kom vandrende inde fra byen. Kamma Rahbek var værtinde og tog godt imod alle sine gæster – også den unge H.C. Andersen. Fra et af hans breve ved vi, at Kamma læste hans tekster, og at hun var den første, der kaldte ham ”poeten” – det betød meget for den unge forfatterspire. 

I forløbet oplever eleverne at opholde sig i de samme stuer, som H.C. Andersen, og den fjerne kulturhistorie bliver på den måde nærværende og sanselig. I forløbet indgår en lille tegne- og skriveøvelse, hvor eleverne begynder deres egen eventyr i tekst eller billede.

På Bakkehuset har de yngste elever også mulighed for at lege sig ind eventyrgenren via den permanente børneudstilling “Eventyrakademiet”. Et besøg her kan være en fin forlængelse af forløbet. Dog kan der typisk kun være en mindre gruppe elever (ca. 10) af gangen i “Eventyrakademiet”.

Kompetenceområde

  • Billedkunst – Billedfremstilling
  • Dansk – Fortolkning
  • Dansk – Fremstilling

Læringsmål

Ved at læse, lytte og skrive i de samme historiske stuer, som H.C. Andersen tidligere færdedes i, får de klassiske tekster en kontekst og bliver konkrete. Det understøtter sprogforståelsen, samtidig med at omgivelserne inspirerer og vækker nysgerrighed. Det er et godt sted at forstå og skrive ud fra!

Booking

På Bakkehuset er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Forløbet skal bestilles på forhånd, minimum ugen før besøget.
Du bestiller ved at sende en mail til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, kontaktnavn og kontakt-tlf.nr. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 33 31 43 62 (tirsdag-fredag kl. 11-17).