"De higer og søger ..." - den tidlige romantik på Bakkehuset

Med udgangspunkt i Adam Oehlenschlägers digt "Guldhornene" fra 1803 introduceres eleverne til den tidlige romantik i Danmark. De oplever også den historiske atmosfære på Bakkehuset, hvor guldalderens forfattere mødtes og diskuterede litteratur, kunst og politik.

målgruppe
Ungdomsuddannelser
Fag
Dansk
museum
Bakkehuset

Tilbydes fra: september 2023
Varighed: 1 time
Max deltagere: 28
Klassetrin: HF, VUC
Pris: 600 kr. inkl. fri entré

Forløbet tager udgangspunkt i læsningen af det konkrete digt og fungerer som en faglig introduktion til Bakkehuset, Oehlenschläger og overgangen mellem oplysningstiden og den tidlige romantiske litteratur.

Efter introduktionen kan klassen med fordel arbejde med egne skriveøvelser i de litterære historiske rammer.

Læringsmål

Med udgangspunkt i Adam Oehlenschlägers pensumegnede digt “Guldhornene” fra 1803 introduceres eleverne til den tidlige romantik i Danmark.

Booking

På Bakkehuset er der typisk kun plads til én klasse ad gangen. Forløbet skal bestilles på forhånd, minimum ugen før besøget. Du bestiller ved at sende en mail til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse skole, klassetrin, antal elever og lærere, navn og kontakt-tlf.nr. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 33 31 43 62 (tirsdag-fredag kl. 11-17).
Skriv gerne hvis i ønsker at arbejde selvstændigt på museet efter forløbet, så vi kan reservere plads til jer i stuerne.