Besøg i Eventyrakademiet (på egen hånd)

Som en hyldest til Kamma Rahbek og H.C. Andersens venskab og fremtidens digterspirer har vi indrettet et “Eventyrs akademi” i museets stueetage til børnefamilier og andre, der har lyst til at være kreative på egen hånd.

målgruppe
Børnehaver
Fag
Dansk, Historie
museum
Bakkehuset

Varighed: 1 time
Max deltagere: 10
Klassetrin: Dagtilbud (3-6 år)
Pris: Gratis for børnehaver

H.C. Andersen, en af Danmarks mest kendte og elskede forfattere, besøgte Bakkehuset som ung og fandt her inspiration og opbakning til at blive digter. Hans eventyr, som stadig nydes af børn og voksne i hele verden, har gjort ham til en af de mest ikoniske skikkelser i dansk kulturhistorie.

Inspireret af H.C. Andersens kendte og elskede eventyrer kan børn gå på opdagelse i det store skuffemøbel. Her kan man finde finurlige materialer og eventyrelementer i de mange æsker og kasser. Børnene kan skrive med pen og blæk, lege prinsessen på ærten, bygge æsker a la Kamma Rahbek, lave skyggeteater eller indtale deres helt eget eventyr i vores “H.C. Studio”.

Læreplanstemaer

  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber

Læringsmål

Understøtter børnenes kultur og kunstforståelse og lader dem gennem leg og kreative aktiviteter deltage i et historisk kulturfællesskab.

Booking

I Eventyrakademiet er der kun plads til et mindre børnehavehold ad gangen (max. 10 børn). Besøget skal bestilles på forhånd, minimum ugen før besøget. Du bestiller ved at sende en mail til bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk og afvente bekræftelse. Husk venligst at oplyse institutionens navn, antal børn og pædagoger, kontaktnavn og kontakt-tlf.nr. Du kan også ringe og spørge nærmere til ledige tider og muligheder på tlf. 33 31 43 62 (tirsdag-fredag kl. 11-17).