Bakkehuset

SHANE BROX / JUL I DEN LILLE BAKKEBY

27. november 2022 - 6. januar 2023

Dato
27. november 2022 - 6. januar 2023
Sted
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C


E: bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk
T: 33 31 43 62

Hele december måned kan man opleve fabelmageren Shane Brox magiske julelandskab – ”Jul i den lille Bakkeby” – i Bakkehusets historiske stuer.

I den lillebitte Bakkeby er sneen faldet og man kan mærke det at julen nærmer sig – helt ned i lilletåen! På byens torv er juletræet pyntet og rådhustårnet stråler.

Der bor et lille spøgelse på Rådhuset – spøgelset har lige været ude med kareten og købe en julegave. Måske er gaven købt i Julemusens fine legetøjsbutik? Hvis du kigger forsigtig ind ad vinduet i døren, så kan du få øje på Guldkatten som også bor der. Men pas på! Den kan godt bide! Så kig med øjnene alt det du vil, men hold fingrene godt gemt i dine lommer!

Oplev et eventyrligt, sneklædt univers, fyldt med finurlige fortællinger og beboere, som forbereder sig på den store juleaftensfest. På byens torv er juletræet pyntet og rådhustårnet stråler. Midt i den knitrende sne og julebelysning kan man møde Bakkehusets egen Kamma Rahbek samt Mette Mulvarp, Ruskomsnusk, Gitte Gulnuser og Julemusen. Man kan sågar møde den sure gamle vicevært, som de andre beboere skal forsøge at få i julehumør. Om det lykkes, må du selv finde ud af.

Som altid er Shanes udstilling kreeret af materialer, der engang har haft et andet formål, som papkasser, bølgepap, vintage legetøj samt alskens andre ting fra skabe og skuffer.

Shane Brox juleudstilling kan ses hele december på Bakkehuset. 

Mange af vores kendte og elskede juletraditioner var først lige ved at blive etableret, da Kamma og Knud Lyne Rahbek boede i Bakkehuset i begyndelsen af 1800-tallet. Her var flere af de forfattere, som kom i deres hjem, med til at forme julen som vi kender den igennem deres sange, digte og fortællinger.

Hele december kan man udover Shane Brox juleudstilling også opleve Kamma og Knud Lyne Rahbeks stuer pyntet smukt op til jul. Det samme gælder Bakkehusets særudstilling på 1. sal, hvor man kan fordybe sig i vores klippe-klistre-værksted, og skabe særligt Bakkehus-inspireret julepynt.