Bakkehuset

SHANE BROX JULEUDSTILLING /

27. november 2022 - 6. januar 2023

Dato
27. november 2022 - 6. januar 2023
Sted
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C
T: 33 31 43 62
bhm@frederiksbergmuseerne.dk
Køb billet
Køb billet Køb billet

Hele december måned kan man opleve fabelmageren Shane Brox magiske julelandskab – ”Jul i den lille Bakkeby” – i Bakkehusets historiske stuer.
Som altid er Shanes udstilling kreeret af materialer, der engang har haft et andet formål, som papkasser, bølgepap, vintage legetøj samt alskens andre ting fra skabe og skuffer.

Oplev et eventyrligt, sneklædt univers, fyldt med finurlige fortællinger og beboere, som forbereder sig på den store juleaftensfest. På byens torv er juletræet pyntet og rådhustårnet stråler. Midt i den knitrende sne og julebelysning kan man møde Bakkehusets egen Kamma Rahbek samt Mette Mulvarp, Ruskomsnusk, Gitte Gulnuser og Julemusen. Man kan sågar møde den sure gamle vicevært, som de andre beboere skal forsøge at få i julehumør. Om det lykkes, må du selv finde ud af.

Shane Brox juleudstilling kan ses hele december på Bakkehuset. 

Mange af vores kendte og elskede juletraditioner var først lige ved at blive etableret, da Kamma og Knud Lyne Rahbek boede i Bakkehuset i begyndelsen af 1800-tallet. Her var flere af de forfattere, som kom i deres hjem, med til at forme julen som vi kender den igennem deres sange, digte og fortællinger.

Hele december kan man udover Shane Brox juleudstilling også opleve Kamma og Knud Lyne Rahbeks stuer pyntet smukt op til jul. Det samme gælder Bakkehusets særudstilling på 1. sal, hvor man kan fordybe sig i vores klippe-klistre-værksted, og skabe særligt Bakkehus-inspireret julepynt. 

Entré: voksne 75 kr. / børn gratis