Møstings

Rune Bering: Net Works

22. juni 2024 - 1. september 2024

Udstillingsåbning_Rune Bering_Møstings
Dato
22. juni 2024 - 1. september 2024
Sted
Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg


E: moestings@frederiksbergmuseerne.dk
T: 69 13 80 90

Hen over sommeren præsenterer Rune Bering soloudstillingen ”Net Works” i Møstings.
Som den flertydige titel slår an, er udstillingens overordnede omdrejningspunkt de net og strukturer, der omgiver os socialt og digitalt. Titlen refererer også til udstillingens skulpturelle objekter af net i varierede formater, til sociale og kulturelle netværk samt til de digitale systemers nærmest invasive indvirkning på stort set alle aspekter af vores tilværelse.

Fernisering: Fredag den 21. juni 2024 kl. 17-19. Alle er velkomne.

På udstillingen møder de besøgende flere skulpturværker, alle med en påtrængende tilstedeværelse grundet deres særegne materialitet og sirlige udformning, der samtidig afspejler en langsommelig tilblivelsesproces.

Rune Bering anvender blandt andet fundne og kasserede industrimaterialer såsom kobbertråde fra kabler og ledninger. Med fokus på detaljerne bearbejder han disse gennem traditionelle bindings- og pilefletmetoder, hvilket resulterer i værker, der minder om ruser eller fangstnet. Dermed bliver der skabt en interessant kobling mellem den kulturhistoriske håndværkstradition og kobberet som industrielt- og samtidig traditionelt kunsthistorisk -materiale, hvilket udfordrer traditionelle hierarkier i forhold til materialers værdi og anvendelse.

Ruserne / fangstnettene står samtidig som en stærk metafor for de digitale tråde og systemer, der bevirker, at vi som fisk i stimer ledes og fanges i indlejrede systemer og strukturer, vi ikke forstår.

Udover skulpturerne indgår der også en række hængende værker på udstillingen, som ligeledes kredser om de bagvedliggende strategier og metoder for fangst. Udstillingen er stramt organiseret, hvor de enkelte værkers udformning og præsentation indføjer sig smukt i Møstings’ markante og klassiske rammer, og hvor Bering giver form til den komplekse verden omkring os, som vi ikke kan se, før den manifesterer sig rumligt.

Om Rune Bering:
Rune Bering er uddannet fra Det Kongelige Akademi i 2013, og han bor og arbejder i Danmark. Bering er pt. aktuel med soloudstillingen Bycatch i Nikolaj Kunsthal og har derudover udstillet på bl.a. Ringsted Galleriet (2022), inter.pblc (2022), OK Corral (2021), Charlottenborg Kunsthal (2020), Den Frie Udstillingsbygning (2018) samt Koenig2 (Østrig, 2019).  Rune Bering har flere værker repræsenteret i Statens Kunstfonds samling.
  
Udstillingen er støttet af Arbejdernes Landsbank, Statens Kunstfond, Statens Værksteder, Poul Johansen Fonden, Frederiksbergfonden, Det Obelske Familiefond og Nationalbankens Jubilæumsfond.