Dato
20. juni 2024 - 5. januar 2025
Sted
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C


E: bakkehuset@frederiksbergmuseerne.dk
T: 33 31 43 62

”Man tager hvad man har!” skrev H.C. Andersen med snirklede bogstaver i det håndskrevne eventyr, der nu for første gang udstilles på Bakkehuset. Eventyret, der handler om et barn og en voksen, som digter en komedie sammen ud fra ting, de finder i en legetøjsskuffe, er fyldt med fortælleglæde.

På Bakkehuset udstilles det originale manuskript, som H.C. Andersen skrev som ældre mand. Manuskriptet er fyldt med hans ændringer og rettelser, og man kan næsten fornemme hans kreative proces, selvom det nærmer sig færdiggørelse. Fra kilder ved vi, at Andersen har arbejdet på historien siden barndommen. I historien skaber barnet og den voksne en komedie ved at bruge, hvad de har derhjemme: en handske, en vest, en støvle og en pibe bliver hovedpersonerne, og handlingen er inspireret af teaterstykker, de allerede kender.

”Lad os see hvad der findes her i Legetøi-Skuffen. Først Personerne, saa lave vi Komedien, det Ene holder da paa det Andet, og det bliver udmærket! Her ligger et Pibehoved og her ligger en umage Handske, de kunne være Fader og Datter!”

Vi inviterer børn og deres voksne til at gøre Andersen kunsten efter og digte løs sammen. På museet kan I se, læse og lytte til eventyret. I kan også digte videre eller skrive noget helt nyt. I et lille lydstudie kan børnene indtale deres historier og hvis I får lyst til at lege, så åbner I blot en af Eventyrakademiets mange skuffer og leger eventyret frem –  lige som i det gamle eventyr.

Alle børn får udleveret et eventyrhæfte når de besøger museet.