Om STORM

På STORM får du et underholdende indblik i humorens og satirens betydning – historisk og i dag.

Vi inviterer indenfor til sjove og underholdende fortællinger fra den folkelige og elskede humoristiske kulturarv. Fra historiske kunstnere som Storm P., Liva Weel og Dirch Passer til nutidens Roald Als, Casper Christensen og Lisbet Dahl.

Den humoristiske og satiriske kunst giver os ikke alene et underholdende blik på Danmarkshistorien fra grundloven i 1849 til i dag, den giver også en karakteristik af humor og satire som en kerne i den danske folkesjæl.

Hvad enten den udfolder sig på scenen, papiret, skærmen eller mellem os i hverdagen, så indtager humor og satire en central placering i danskernes selvforståelse.

Humor kan være troldsplinten i det danske blik. Det kan være det stille grin over at se sin egen fejlbarlighed spejlet og karikeret på scenen eller i en tegning, eller den kan ridse magthavernes maske. Humoren kan punktere det selvhøjtidelige og være en ventil, der gør det svære lettere at håndtere. Humor og satire kan få os til at grine i fællesskab og sætte spørgsmålstegn ved fasttømrede normer og tankegange.

Men humor og satire kan også skabe uenighed og dermed sætte begreber til heftig debat. Indimellem bliver humor og satire centrale brændpunkter. Ikke alene i forbindelse med store skelsættende begivenheder som Muhammedkrisen i 2005 eller attentatet imod Charlie Hebdo ti år senere. Men også når det handler om en tegning af Inger Støjberg, der som udlændinge- og integrationsminister hænger små døde flygtninge på sit juletræ, eller når komikeren Jonathan Spang og politikeren Pernille Vermund mødes i et dybt kys.

Image description

Museets historie og samling

Storm P. Museet blev stiftet i 1977 af Tegneren Storm Petersens Museumsfond. Museumsfonden var etableret af Storm P.s enke, Ellen Jacobsen, før hendes død i 1961.

Tekstforfatterne Ida og Bent From stiftede i 1993 Morskabs-museet og Dansk Revyhistorisk Arkiv.

I dag hedder museet STORM og rummer det bedste fra begge museer, og naturligvis begge de fantastiske samlinger.

Humorens og satirens væsen

På STORM arbejder vi for at øge kendskab til humorens og satirens rige og varierede kultur og historie. Gennem vores udstillinger og aktiviteter arbejder vi på at nuancere forståelsen af humorens og satirens væsen, dens virkemidler og rolle i samfundet. Derigennem håber vi både at underholde og få folk til at grine sammen – men i den grad også bidrage til at kvalificere den aktuelle debat.

“Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!“

Piet Hein

På STORM er der skiftende udstillinger i stueetagen. På museets førstesal kan du opleve Storm P.s forunderlige univers. På museet og i vores lille hyggelige gårdhave inviterer vi til foredrag, debatter og workshops. Derudover kan du møde os mange andre steder uden for museets mure, når vi inviterer til sjove, hyggelige og underholdende aktiviteter under åben himmel eller hos vores mange gode samarbejdspartnere på teatre, biblioteker, skoler, plejehjem og mange andre steder.

Haverne bag de hvide stakitter i Allégade har en lang og farverig tradition som grønne fri- og feststeder for hovedstadens indbyggere med musik, optræden, dans og servering. Den tradition er vi stolte af at videreføre, blandt andet gennem vores populære sommerdans og alsang.